Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Ісламська релігійна рада Сінгапуру (MUIS) визначила, що споживання культивованого м’яса можна вважати халяльним «за певних умов».

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні лінії для виробництва культивованого м’яса були отримані від видів тварин, які мусульманам дозволено вживати в їжу. Середовище для росту клітинних культур не повинно містити нехаляльних інгредієнтів, а кінцевий продукт має бути схваленим як безпечний регуляторним органом. 

До речі, зі схожими вимогами виступають і вчені шаріату в Саудівській Аравії.  

Більше мільярда людей у ​​всьому світі дотримуються стандартів халяльної їжі

Загалом у MUIS вважають, що включення в раціон нових харчових продуктів, особливо тих, що вирощуються екологічно стійкими методами, має потенціал для розв’язання глобальних проблем.

“Цей підхід узгоджується з фундаментальним ісламським принципом Maqṣid al-Istikhlāf”, – йдеться в заяві Ісламської релігійної ради про нові харчові продукти.

MUIS – єдина уповноважена організація в Сінгапурі, яка видає сертифікати халяль. Щоб прийняти рішення щодо культивованого м’яса, MUIS консультувалася з багатьма експертами, зокрема доктором філософії Маанаса Равікумаром, науковцем з Інституту доброї їжі GFI APAC.

Також представники MUIS відвідали виробництво м’яса із клітин, щоб уважно вивчити технологію з усіх кутів ісламської точки зору. 

У своїх висновках MUIS акцентує на численних можливостях культивованого м’яса, які “переважують будь-які потенційні недоліки”.

Нагадаємо, раніше Православний союз, найбільше у світі агентство з сертифікації кошерності, визначив, що культивоване куряче м’ясо відповідає найвищому рівню нагляду за кошерністю: стандартам мехадрин.

Джерела: MUIS, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.Стартап використовує електроенергію для отримання...

Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.Величезна частка зібраного фінансування пішла...

Корейці за допомогою точного бродіння створили досконалий сир з вівса

Минулого року Armored Fresh залучила $23 млн інвестицій, щоб розширити наявну лінійку популярних закусок в американському стилі.Компанія стверджує, що...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Вегетаріанське меню на тиждень: що можна їсти? ТОП-10 страв

Вегетаріанцями стають з різних причин - комусь шкода тварин,...

Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і...

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув...

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України,...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій...

Вибір редактора
В продовження теми