Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Ісламська релігійна рада Сінгапуру (MUIS) визначила, що споживання культивованого м’яса можна вважати халяльним «за певних умов».

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні лінії для виробництва культивованого м’яса були отримані від видів тварин, які мусульманам дозволено вживати в їжу. Середовище для росту клітинних культур не повинно містити нехаляльних інгредієнтів, а кінцевий продукт має бути схваленим як безпечний регуляторним органом. 

До речі, зі схожими вимогами виступають і вчені шаріату в Саудівській Аравії.  

Більше мільярда людей у ​​всьому світі дотримуються стандартів халяльної їжі

Загалом у MUIS вважають, що включення в раціон нових харчових продуктів, особливо тих, що вирощуються екологічно стійкими методами, має потенціал для розв’язання глобальних проблем.

“Цей підхід узгоджується з фундаментальним ісламським принципом Maqṣid al-Istikhlāf”, – йдеться в заяві Ісламської релігійної ради про нові харчові продукти.

MUIS – єдина уповноважена організація в Сінгапурі, яка видає сертифікати халяль. Щоб прийняти рішення щодо культивованого м’яса, MUIS консультувалася з багатьма експертами, зокрема доктором філософії Маанаса Равікумаром, науковцем з Інституту доброї їжі GFI APAC.

Також представники MUIS відвідали виробництво м’яса із клітин, щоб уважно вивчити технологію з усіх кутів ісламської точки зору. 

У своїх висновках MUIS акцентує на численних можливостях культивованого м’яса, які “переважують будь-які потенційні недоліки”.

Нагадаємо, раніше Православний союз, найбільше у світі агентство з сертифікації кошерності, визначив, що культивоване куряче м’ясо відповідає найвищому рівню нагляду за кошерністю: стандартам мехадрин.

Джерела: MUIS, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних речовин, включаючи білок та особливо клітковину, що є її основним...

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня, було заявлено 4502 сири із 43 країн світу. Українські смаки...

На Закарпатті варять сири та загортають у кропиву – як у давні часи

Засновниця сироварні Наталія Ковач свій перший сир – камамбер – зварила у звичайній каструлі. Але розуміла, що для цього...

У біореакторі «варять» із цукру натуральні барвники, яких не існує в природі

Створена ними «безклітинна» платформа може забезпечити біосинтез затребуваних пігментів.Перші харчові барвники отримували виключно із рослин, але поступово їх замінили...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

У Львові виготовляють унікальне морозиво – з кропом, креветками та беконом

Виробництво Ice Cream Shop заснував колишній фінансист Назар Захарій....

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University,...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft...

Відома броварня варить із африканського зерна пиво, що смакує як шампанське

Фоніо – це зерно, яке відоме завдяки своїм високим...

Вибір редактора
В продовження теми