Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні лінії для виробництва культивованого м’яса були отримані від видів тварин, які мусульманам дозволено вживати в їжу. Середовище для росту клітинних культур не повинно містити нехаляльних інгредієнтів, а кінцевий продукт має бути схваленим як безпечний регуляторним органом.
До речі, зі схожими вимогами виступають і вчені шаріату в Саудівській Аравії.
Більше мільярда людей у всьому світі дотримуються стандартів халяльної їжі
Загалом у MUIS вважають, що включення в раціон нових харчових продуктів, особливо тих, що вирощуються екологічно стійкими методами, має потенціал для розв’язання глобальних проблем.
“Цей підхід узгоджується з фундаментальним ісламським принципом Maqṣid al-Istikhlāf”, – йдеться в заяві Ісламської релігійної ради про нові харчові продукти.
MUIS – єдина уповноважена організація в Сінгапурі, яка видає сертифікати халяль. Щоб прийняти рішення щодо культивованого м’яса, MUIS консультувалася з багатьма експертами, зокрема доктором філософії Маанаса Равікумаром, науковцем з Інституту доброї їжі GFI APAC.
Також представники MUIS відвідали виробництво м’яса із клітин, щоб уважно вивчити технологію з усіх кутів ісламської точки зору.
У своїх висновках MUIS акцентує на численних можливостях культивованого м’яса, які “переважують будь-які потенційні недоліки”.
Нагадаємо, раніше Православний союз, найбільше у світі агентство з сертифікації кошерності, визначив, що культивоване куряче м’ясо відповідає найвищому рівню нагляду за кошерністю: стандартам мехадрин.
Джерела: MUIS, Vegconomist