Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Уряд Індії разом зі стартапом Neat Meatt Biotech стартував проект зі створення морепродуктів, культивованих із клітин.

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав меморандум про взаєморозуміння з біотехнологічною компанією Neat Meatt, що базується в Нью-Делі, щодо розробки культивованої риби.

Це є знаковим проектом для третього за величиною споживача морепродуктів у світі 

Ініціатива спрямована на те, щоб Індія не відставала від міжнародного прогресу та розв’язувала проблеми клімату та продовольчої безпеки внаслідок виробництва інноваційної їжі. Також проєкт має задовольнити зростальний попит Індії на морепродукти. Споживання риби тут зросло на 88% лише за останнє десятиліття.

Партнерство буде зосереджено на розробці клітинно-культивованих різновидів високоцінних видів риб, таких як королівська риба (макрель), помфрет і провидець. Вони надзвичайно популярні в Індії, особливо у прибережних смугах. 

Офіс MFRI

Для цього CMFRI займеться дослідженнями раннього розвитку клітинних ліній. Це передбачає ізоляцію та культивування клітин риби для подальших досліджень і розробок. Крім того, морська дослідницька організація займатиметься генетичною, біохімічною та аналітичною роботою.

У цьому науковцям значно допоможе Neat Meatt, яка уже має досвід у сегменті культивування м’яса. Передбачається, що Neat Meatt візьме на себе оптимізацію середовищ для росту клітин, розробку каркасів або мікроносіїв для прикріплення клітин майбутньої риби й розширення масштабів виробництва за допомогою біореакторів. 

Нагадаємо, перша у світі культивована риба уже доступна для дегустації.

Джерела: CMFRI, Neat Meatt, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами — це технологічні рішення, які використовують штучний інтелект для моніторингу,...

Стартап створює кальмари із ферментованих білків

«Чим більше я вивчала ферментацію, тим більше розуміла її можливості. Ви можете створити цілі, доступні білкові продукти, які можна...

Українське печиво з рідкісними грибами активує мозок та полегшує депресію

Їжовик відомий завдяки здатності відновлювати нейронні зв’язки, покращувати пам’ять і розумову діяльність. У компанії запевняють, що вживання цього гриба...

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше природного смаку та текстури, ніж в інших альтернативах.До цього «м'ясо...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки...

Вихідець із Nestlé поєднав каву з канабісом для потужного заряду енергією

Готові до вживання напої з канабісом мають об’єм 12...

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в...

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Вибір редактора
В продовження теми