Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав меморандум про взаєморозуміння з біотехнологічною компанією Neat Meatt, що базується в Нью-Делі, щодо розробки культивованої риби.
Це є знаковим проектом для третього за величиною споживача морепродуктів у світі
Ініціатива спрямована на те, щоб Індія не відставала від міжнародного прогресу та розв’язувала проблеми клімату та продовольчої безпеки внаслідок виробництва інноваційної їжі. Також проєкт має задовольнити зростальний попит Індії на морепродукти. Споживання риби тут зросло на 88% лише за останнє десятиліття.
Партнерство буде зосереджено на розробці клітинно-культивованих різновидів високоцінних видів риб, таких як королівська риба (макрель), помфрет і провидець. Вони надзвичайно популярні в Індії, особливо у прибережних смугах.

Для цього CMFRI займеться дослідженнями раннього розвитку клітинних ліній. Це передбачає ізоляцію та культивування клітин риби для подальших досліджень і розробок. Крім того, морська дослідницька організація займатиметься генетичною, біохімічною та аналітичною роботою.
У цьому науковцям значно допоможе Neat Meatt, яка уже має досвід у сегменті культивування м’яса. Передбачається, що Neat Meatt візьме на себе оптимізацію середовищ для росту клітин, розробку каркасів або мікроносіїв для прикріплення клітин майбутньої риби й розширення масштабів виробництва за допомогою біореакторів.
Нагадаємо, перша у світі культивована риба уже доступна для дегустації.
Джерела: CMFRI, Neat Meatt, The Green Queen