Українське печиво з рідкісними грибами активує мозок та полегшує депресію

Український бренд Savvy Foods створює снеки, вівсянки та інші суперпродукти із грибів їжовиків, які активують роботу мозку.

Їжовик відомий завдяки здатності відновлювати нейронні зв’язки, покращувати пам’ять і розумову діяльність. У компанії запевняють, що вживання цього гриба полегшує симптоми депресії та знижує запальні процеси в організмі. Гриби зміцнюють судини, виводять з крові холестерин, мають високий протираковий ефект.

Особливо актуальне вживання їжовика гребінчастого та інших активних грибів під час хронічних стресів і розумового перенавантаження 

Окрім вівсянки та снеків Savvy Foods створює із їжовиків сухе пюре, із якого можна зробити крем-суп на обід.

“Ми не використовуємо ані ароматизаторів, ані цукру. За яскравий смак відповідають справжні плодові тіла грибів”, – діляться в Savvy Foods.

Також до супу-пюре додають лисички, які є природними антибіотиками та чи не єдиним рослинним джерелом вітаміну D.

Для загальної підтримки організму їжовик фасують для споживання в капсулах.

Також із їжовиками печуть гречане печиво та створюють енергетичні бустери, які поєднують корисні гриби зі смачним какао.

Savvy Foods вирощує гриби на власній фермі у селі Музичі (Київська область). Тут створені особливі умови – з ідеальним рівнем вологості та освітлення.

У компанії додають, що тема активних грибів – дуже нова в Україні. Водночас це дає можливість розвинути унікальний сегмент: “Нам стало цікаво об’єднати давнє знання про корисні властивості активних грибів із сучасними технологіями виробництва та актуальними трендами у дієті”.

Окрім їжовиків Savvy Foods вирощує та створює суперпродукти із шиїтаке і планує їх постачати як інгредієнт для виробництва унікальних сирів для компанії O’bereg. Остання, як раніше повідомляв newfood.ua, розраховує таким чином розширити свій і так незвичний асортимент.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Це» створило коктейльні ковбаски та шматочки «не бекону» з рослин

Продукт є одним із трьох у новій літній лінійці. Інші два – шматочки «This Isn't Bacon» (у перекладі –...

Виробники морозива, майонезу та олії з вишневих кісточок отримали по 400 тис. грн. Як це зробити?

Розмір кожного гранту – 10 000 євро або приблизно 400 000 грн Грантова програма від EU4Business спрямована на підтримку малих...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних змін завдяки агротехнологіям та інтелектуальним системам управління фермами. Штучний інтелект...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові...

Індійський стартап вперше в історії створив «безмолочне» вершкове масло

Веганське масло WhiteCub позбавлене будь-яких етерифікованих жирів, трансжирів або...

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну...

FozzyGroup створює «магазин майбутнього»: продажами керуватиме штучний інтелект

Штучний інтелект розпізнає об’єкти, керує категоріями й товарними залишками,...

Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку...

Вибір редактора
В продовження теми