Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Pluri, ізраїльський гравець у сегменті клітинного сільського господарства, запустив виробництво кави із клітин. Бізнес виділили в окрему дочірню компанію, яка має революціонізувати індустрію вартістю $132 млрд.

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124 відомих видів кави 75 (а це 60%) перебувають під загрозою зникнення. Ціни на каву постійно зростають, тому новий спосіб її вирощування стає як ніколи доречним. 

Традиційній ранковій чашці кави загрожує зникнення, запевняють в компанії

Не тому, що ви її випили в інший час, а тому, що скоро буде нічого засипати у кавоварку. 

При цьому попит на каву постійно зростає. Згідно з прогнозами, до середини століття людство вимагатиме втричі більше кави.

Для багатьох стартапів це означає пошук альтернатив, спроби зварити схожий напій з інших інгредієнтів, відтворивши сенсорні властивості справжньої кави. Таким шляхом пішли Northern Wonder (Нідерланди), Voyage Foods та Atomo (США). Вони розробили інноваційні напої із непередбачуваних інгредієнтів, у списку яких – боби люпину, нут, ріжковий горох, жито разом з коренями кульбаби, виноградні кісточки, цикорій, насіння фініків, гриби тощо. 

Французький стартап Amatera навіть вдався до молекулярної біології та генетики культур, щоб запропонувати світу альтернативну каву.

Pluri належить до третьої когорти — компаній, які звернулися до виробництва кави із клітин. 

Стартап запатентував власну технологію, на виході якої 3D-біореактор продукує справжню каву

Для цього Pluri провела біопсію рослин та створила банк клітин кави. Компанія запевняє, що для біопсії їй достатньо листя рослин. Біореактор продукує справжні кавові зерна, які збирають, висушують та обсмажують.

Інноваційна кава має ще отримати схвалення регуляторних органів. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що каву в біореакторі можна виростити за місяць.

Джерела: Pluri, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул з кавою використовуються рослинні капсули з насінням Smart Soil. Вони...

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми рецептами тут випікають смачний житній хліб, цільнозернові буханці, булочки та...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло Нагорняк, селекціонер, директор та власник компанії «Мнагор», що спеціалізується на...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

Може вас зацікавити

Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім...

Засновник соцмережі поїтиме корів пивом, щоб виростити найсмачнішу яловичину

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий...

Сінгапурський стартап винайшов машину для створення рослинних жовтків

Стартап запевняє, що яйця мають той самий смак і...

Вибір редактора
В продовження теми