Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Pluri, ізраїльський гравець у сегменті клітинного сільського господарства, запустив виробництво кави із клітин. Бізнес виділили в окрему дочірню компанію, яка має революціонізувати індустрію вартістю $132 млрд.

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124 відомих видів кави 75 (а це 60%) перебувають під загрозою зникнення. Ціни на каву постійно зростають, тому новий спосіб її вирощування стає як ніколи доречним. 

Традиційній ранковій чашці кави загрожує зникнення, запевняють в компанії

Не тому, що ви її випили в інший час, а тому, що скоро буде нічого засипати у кавоварку. 

При цьому попит на каву постійно зростає. Згідно з прогнозами, до середини століття людство вимагатиме втричі більше кави.

Для багатьох стартапів це означає пошук альтернатив, спроби зварити схожий напій з інших інгредієнтів, відтворивши сенсорні властивості справжньої кави. Таким шляхом пішли Northern Wonder (Нідерланди), Voyage Foods та Atomo (США). Вони розробили інноваційні напої із непередбачуваних інгредієнтів, у списку яких – боби люпину, нут, ріжковий горох, жито разом з коренями кульбаби, виноградні кісточки, цикорій, насіння фініків, гриби тощо. 

Французький стартап Amatera навіть вдався до молекулярної біології та генетики культур, щоб запропонувати світу альтернативну каву.

Pluri належить до третьої когорти — компаній, які звернулися до виробництва кави із клітин. 

Стартап запатентував власну технологію, на виході якої 3D-біореактор продукує справжню каву

Для цього Pluri провела біопсію рослин та створила банк клітин кави. Компанія запевняє, що для біопсії їй достатньо листя рослин. Біореактор продукує справжні кавові зерна, які збирають, висушують та обсмажують.

Інноваційна кава має ще отримати схвалення регуляторних органів. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що каву в біореакторі можна виростити за місяць.

Джерела: Pluri, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство, де вирощує зернові, олійні, а також платнації сировини для виробництва...

Стартап отримав $3 млн інвестицій на фуд-пікапи — шафки для самовивозу їжі

Фінансування очолила Branded Strategic Hospitality. В інвестиційному раунді взяли участь Elevate Capital та Portland Seed Fund. Таким чином, загальне фінансування...

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи ракоподібних тварин, таких як креветки і раки. Він відомий своїми...

Німці заварюють чай з листям коки, а також хочуть створити з нього спиртний напій

"Екстракт з листя коки також викликає легке відчуття енергетичної піднесеності", - ділиться Джуліан Хілле, засновник і гендиректор компанії.Зараз Koka...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Сири від “морозостійких корів” можуть представити Україну на World Cheese Awards

Така система утримання широко застосовується в американському штаті Айдахо,...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

Унікальні високобілкові водорості стануть на третину м’ясом або рибою

Компанія збільшує обсяги виробництва після переходу від пілотного заводу...

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture...

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

Вибір редактора
В продовження теми