Через високий попит на ікру стародавньої риби її тепер роблять з водоростей

Канадська компанія Modern Foods створила лінійку Vegan Kaviar, яка імітує ікру лосося та білуги.

Інноваційна ікра на основі морських водоростей має такий же розкішний смак, але є доступною альтернативою звичному делікатесу, говорять у компанії.

Новий продукт пропонують у ресторанах, які спеціалізуються на суші та морепродуктах, роздрібних магазинах по всій Канаді, включаючи власні бари компанії Modern Wellness у Ванкувері, а також онлайн. 

Modern Foods запевняє, що продукт має ту ж саму текстуру та смак, що і звичайна ікра 

Vegan Kaviar представлена у трьох варіантах: ікра зі смаком васабі, оригінальна, яка імітує яйця білуги (риби, яка існує вже понад 3 млн років), та веганська альтернатива лососевій ікрі у класичному варіанті.

«З запуском Vegan Kaviar ми заповнюємо прогалину на ринку доступної розкоші в сегменті морепродуктів», — заявив Автар Далівал, генеральний директор Modern Plant-Based Foods. 

Очікується, що ринок ікри сягне $547 млн до 2029 року, зростаючи з середньорічними темпами у 7,96%, починаючи з 2024 року. Згідно з галузевими дослідженнями, збільшення попиту частково пояснюється висхідним інтересом споживачів до насичених поживними речовинами закусок і продуктів. 

Водночас етичний аспект отримання делікатесу породжує чимало дискусій. Тому Modern Foods вже є не першою компанією, що пропонує рослинні альтернативи звичайній ікрі. Наприклад, голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса (ікра кета) з червонувато-помаранчевим відтінком. А британці навіть виростили чорну ікру у лабораторії.

Джерела: Modern Foods, Caviar Market

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові набори закусок від Bumble Bee Seafood поєднують маринований тунець для...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе в собі дух цього свята! Окрім того, кутя готується з...

Конструктори для шеф-кухарів: стартап доставляє до дверей прості набори для випічки складних десертів

Just Bake пропонує набори для випічки простих та якісних кондитерських виробів, які доставляє прямо до дверей. Всі інгредієнти виміряні...

Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить Каміль Перрен, старший співробітник Європейської групи споживачів BEUC.Барвник переважно використовується...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося...

Діти кукурудзи: німці створили альтернативну упаковку з попкорну

Пакувальна промисловість є найбільшим покупцем пластмасових виробів, купуючи близько...

Веганський стартап легендарного рок-музиканта купує ринковий гігант

Бренд займається виробництвом замінника молока на основі трав та...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує...

Вибір редактора
В продовження теми