Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком “Розточчя”, де проходить великий європейський вододіл.
Майстерня оточена горбистою місцевістю з луками та мішаними лісами. “Ця природа надихає нас, і впливає на смак наших продуктів”, – говорить подружжя.
Молоко для виробництва сирів постачають місцеві фермери, які локалізовані в радіусі 10 км від майстерні.

Сироварня сама перевіряє якість сировини. Далі молоко проходить лагідну термічну обробку, що дозволяє зберегти корисні речовини, але позбутися потенційних небезпек.
У “Мольфарі” розповідають, що наповнювачі їхніх сирів не містять ГМО та консервантів. Єдиний консервант, який використовується у процесі виготовлення сиру, – морська або кам’яна сіль.
У асортименті – сулугуні, рикота, моцарела з червоною рибою, витримана гауда та гауда з трюфелем, халумі для смаження. Також є халумі з м’ятою для смаження або грилю.

Ще одна родзинка – ірландський чедер. Це напівтвердий сир, зроблений за класичним ірландським рецептом. Він виготовляється із коров’ячого молока з додаванням темного елю, копченої цибулі, чорнил каракатиці та карамелі.
“Мольфар” радить споживати незвичний сир з пивом або червоним вином.

Нагадаємо, українська гастро-мануфактура Pastourelle з виробничими потужностями у заповідних місцях Мезінського національного природного парку створює сири у вині та попелі.