На Розточчі варять сири з темним пивом та копченю цибулею

Сироварня “Мольфар”, яку після повномасштабного вторгнення заснували Ярослав та Наталія Сиваки, варить на Львівщині крафтові сири – з трюфелями, м’ятою, темним пивом та копченою цибулею.

Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком “Розточчя”, де проходить великий європейський вододіл. 

Майстерня оточена горбистою місцевістю з луками та мішаними лісами. “Ця природа надихає нас, і впливає на смак наших продуктів”, – говорить подружжя.

Молоко для виробництва сирів постачають місцеві фермери, які локалізовані в радіусі 10 км від майстерні.

Моцарела з червоною рибою

Сироварня сама перевіряє якість сировини. Далі молоко проходить лагідну термічну обробку, що дозволяє зберегти корисні речовини, але позбутися потенційних небезпек.

У “Мольфарі” розповідають, що наповнювачі їхніх сирів не містять ГМО та консервантів. Єдиний консервант, який використовується у процесі виготовлення сиру, – морська або кам’яна сіль.

У асортименті – сулугуні, рикота, моцарела з червоною рибою, витримана гауда та гауда з трюфелем, халумі для смаження. Також є халумі з м’ятою для смаження або грилю. 

Халумі з м'ятою
Халумі з м’ятою

Ще одна родзинка – ірландський чедер. Це напівтвердий сир, зроблений за класичним ірландським рецептом. Він виготовляється із коров’ячого молока з додаванням темного елю, копченої цибулі, чорнил каракатиці та карамелі. 

“Мольфар” радить споживати незвичний сир з пивом або червоним вином.

Ірландський чеддар

Нагадаємо, українська гастро-мануфактура Pastourelle з виробничими потужностями у заповідних місцях Мезінського національного природного парку створює сири у вині та попелі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків і води, які імітують відчуття жиру та соковитості під час...

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна буде виробляти у великих масштабах та за низькою вартістю для...

Японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель із 10 ароматизаторів, які розпилюються в різних комбінаціях, щоб передати...

Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без запаху. Для цього зібрану вручну сировину піддали ферментації та перетворили...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Найбільш вітамінізовані овочі: рейтинг найкращих джерел вітамінів

Нестача вітамінів в організмі може слугувати причиною різноманітних захворювань,...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для...

Рейтинг зернових: найкращі варіанти для поліпшення травлення

Щодня ми вживаємо різноманітні продукти, кожен з яких має...

Глобальне меню: ТОП-10 трендів, що драйвитимуть ринок їжі у 2021 році

Особливу ставку на інновації робили хіба що ресторани, які...

Вибір редактора
В продовження теми