На Розточчі варять сири з темним пивом та копченю цибулею

Сироварня “Мольфар”, яку після повномасштабного вторгнення заснували Ярослав та Наталія Сиваки, варить на Львівщині крафтові сири – з трюфелями, м’ятою, темним пивом та копченою цибулею.

Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком “Розточчя”, де проходить великий європейський вододіл. 

Майстерня оточена горбистою місцевістю з луками та мішаними лісами. “Ця природа надихає нас, і впливає на смак наших продуктів”, – говорить подружжя.

Молоко для виробництва сирів постачають місцеві фермери, які локалізовані в радіусі 10 км від майстерні.

Моцарела з червоною рибою

Сироварня сама перевіряє якість сировини. Далі молоко проходить лагідну термічну обробку, що дозволяє зберегти корисні речовини, але позбутися потенційних небезпек.

У “Мольфарі” розповідають, що наповнювачі їхніх сирів не містять ГМО та консервантів. Єдиний консервант, який використовується у процесі виготовлення сиру, – морська або кам’яна сіль.

У асортименті – сулугуні, рикота, моцарела з червоною рибою, витримана гауда та гауда з трюфелем, халумі для смаження. Також є халумі з м’ятою для смаження або грилю. 

Халумі з м'ятою
Халумі з м’ятою

Ще одна родзинка – ірландський чедер. Це напівтвердий сир, зроблений за класичним ірландським рецептом. Він виготовляється із коров’ячого молока з додаванням темного елю, копченої цибулі, чорнил каракатиці та карамелі. 

“Мольфар” радить споживати незвичний сир з пивом або червоним вином.

Ірландський чеддар

Нагадаємо, українська гастро-мануфактура Pastourelle з виробничими потужностями у заповідних місцях Мезінського національного природного парку створює сири у вині та попелі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

В Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину

Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила виготовлення бургерних котлет GreenFish, GreenBeef та фаршу GreenFarsh.За властивостями продукти...

Насіння ацтеків лікує все — від гіпертонії до раку. Дослідження

Глобальний попит на другорядні культури, такі як чіа, просо та ямс, уже зараз починає зростати. Вони набувають все більшого...

Звук робить каву терпкою, а бас додає гіркоти — вчені досліджують, як звуки впливають на смак їжі

«Ми співаємо та смакуємо тими ж органами. Смак, як і музика, також має кілька основних категорій», — пояснює Меш.Розглянувши...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який...

На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення...

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у...

«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають...

Переробка та  foodtech: як українські агрокомпанії адаптують бізнес до воєнних умов

З початку великої війни перед найбільшими агрокомпаніями та галуззю...

Вибір редактора
В продовження теми