Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

Нідерландці стали на крок ближче до дегустації культивованого м’яса. Уряд країни створив Комітет експертів, щоб оцінити культивовані м’ясні продукти на предмет безпечного споживання.

Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки на схвалення клітинного м’яса та морепродуктів подали відразу три місцеві стартапи. Це – компанія Meatable, яка нещодавно отримала $35 млн на пельмені з лабораторної свинини, розробник першого у світі клітинного бургера Mosa Meat і Upstream Foods, що культивує морепродукти та риб’ячий жир.

Новостворений комітет, до складу якого входять чотири експерти з токсикології, мікробіології, етики та медицини, очолює професор доктор Ганс Верхаген, який має великий міжнародний досвід у сфері оцінки файлів, зокрема в Європейському агентстві з безпеки харчових продуктів EFSA.

Перші заявки будуть оцінені на початку 2024 року, а дегустація стане можливою майже відразу після отримання позитивних результатів.

“Ми з нетерпінням чекаємо незабаром проведення перших дегустацій у Нідерландах”, – сказав Крійн де Нуд, генеральний директор Meatable, чиїми пельменями зі свининою уже встигли посмакувати сінгапурці. 

Нагадаємо, офіційно на батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки ще минулого року

При тому дозволи на вільний продаж культивованого м’яса у всьому світі на сьогодні видали лише три країни: Сінгапур (для курятини Eat Just, 2020 р.), США (для курячого м’яса Upside Foods і Eat Just у 2023 р.) та Ізраїль (для яловичих стейків Aleph Farms у 2024-му).

Джерела: NLtimes, Meatable, Нідерландський фонд клітинного сільського господарства 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробництво цього горіха росте в геометричній прогресії. Ринок чекають нові суперпродукти

Згідно галузевого прогнозу, попит на горіхи макадамії зросте з $1,45 млрд у 2023 році до $2,43 млрд у 2028...

71% споживачів готові купувати сири, вироблені мікрорганізмами. Без корів

Такими результатами «першого у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів прецизійного бродіння» поділився берлінський стартап Formo.Formo проводив широкомасштабне...

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими перспективами подальшого зростання і залучення іноземних інвестицій. Такими є результати...

Нетрадиційна орієнтація: 70% споживачів заплатили б за клітинну курятину на четверть більше

Після того, як їм показали фотографії культивованого курячого продукту та прочитали опис того, як він був підготований, 72% сказали,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

«Ковбойський» стартап хоче повторити процес поїдання коровою трави за допомогою мікробів та перевинайти сир

Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман....

Олексій Коваленко, засновник бренду «Епікур» про те, як заробити репутацію і гроші на філософії щастя

Навіть у повсякденному житті ця людина носить одяг корпоративного...

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник...

Крихітні комахи з горіховим смаком: у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків

Продукт у вигляді фаршу виготовляється з горохового білка та...

Оцет із чорної вишні та кленовий сироп замість цукру: ТОП-7 нових трендів на ринку їжі

Журі Specialty Food Association включає 20 професіональних кулінарів з...

Вибір редактора
В продовження теми