На Сумщині виготовлятимуть сири із грибами шиїтаке, які покращують пам’ять

Сироварня O’bereg почала виготовляти на Сумщині протеїновий крем-сир. Продукт містить 0% жиру, 0% цукру, 0% консервантів і 9% білків.

Крем-сир має у складі безліч корисних бактерій, але жодного цукру або жиру. Його рекомендують вживати всім категоріям споживачів, особливо спортсменам.

У баночці протеїнового крем-сиру міститься 16 г білків

Сумська сироварня почала виробництво 5 років тому. Тут виготовляють молоді та витримані сири кількох світових груп: голландської, англійської, швейцарської та італійської. Серед них – гауда, маасдам, чедер, ланкашир, рікотта, айріш блю, брі, брюност, халумі тощо. 

O’bereg виготовляє навіть сирні цукерки. Їх створюють вручну із власного сиру. 

Молоко для виробництва сиру фільтрується, пастеризується, сквашується чистими бактеріальними культурами й згущується молочними ферментами. Далі майстер отримує сирний згусток, розрізає його на частини, миє сирне зерно, вимішує його і формує сирний пласт. Його розподіляють у форми для сир та відправляють під прес, а далі витримують одну-дві доби у ваннах з розсолом. 

Готові сирні головки покривають захисним полімерним покриттям на водній основі і воском та відправляють у камеру дозрівання на період від 30 днів до 18 місяців.

Так O’bereg створює класичні та унікальні кольорові сири. Майстри варять національний чедер у синьо-жовтих кольорах та чедер із деревним вугіллям, портвейном, червону гауду із томатами та зелену з базиліком та травами, сир із конопляним протеїном.

“Плануємо зварити сир з грибами шиїтаке. Поєднати користь сиру та унікальних властивостей грибів”, – діляться сировари. 

Шиїтаке – особливі гриби. Вони містять селен, цинк, стеаринову кислоту та мирістінову кислоту, можуть відновлювати нейронні зв’язки, покращувати пам’ять і розумову діяльність.  

Нагадаємо, на Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Із рослинних решток створили дієтичний цукор

Компанія була заснована в 2017 році Томом Сіммонсом, який має ступінь доктора в галузі рослинництва.Сіммонс розповідає, що для розщеплення...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає продаж повноцінних обідів на обраних поїздах. «Меню гарячих страв у...

Американці рекомендують споживати гриби, щоб менше страждати від депресії

У дослідженні були використані дані про дієту та психічне здоров’я, зібрані від більш ніж 24 тис. дорослих американців у...

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів, пов'язаних з доставкою їжі. А ще - величезна проблема для...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає...

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному...

В Ізраїлі надрукували найбільший лабораторний стейк — зі справжнього м’яса та жиру

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Mea Tech 3D надрукував стейк...

AgriFood Innovation Camp: стартував набір на навчально-менторську програму для агрофуд стартапів

Українські агропродовольчі компанії можуть взяти участь в онлайн-буткемпі, отримати...

Побачення за яйця: виробник сніданків знайшов унікальний спосіб підтримати фермерів

Споживачі, які купують набір для приготування яєчні скрамбл Just...

Вибір редактора
В продовження теми