Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Німецький біотехнологічний стартап Infinite Roots, який вирощує грибний міцелій для виготовлення альтернативного молока та м'яса, залучив $58 млн фінансування.

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі

Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.

Компанія використає нові інвестиції для розширення своєї ферментаційної платформи, переходу до комерційної діяльності та просування планів запуску нових продуктів.

Заснована у 2018 році, Infinite Roots вирощує міцелій із їстівних сортів грибів. Тому отриманий продукт не вважають новою їжею, і це значно полегшує співпрацю з регуляторними органами при виведенні його на ринок.

“По суті, наш міцелій – це коріння грибів, які продаються у супермаркеті”, – говорить засновник і генеральний директор компанії Мазен Різк.

Він поки не планує будувати власні потужності. Натомість Infinite Roots підпише контракти з іншими компаніями, аби ті вирощували міцелій спочатку у пілотних, а потім і промислових масштабах. 

Також Infinite Roots розробляє технологію використання дешевих побічних потоків з агропродовольчої промисловості як сировини для вирощування свого продукту. Наприклад, це може бути відпрацьоване зерно з пивоварень.

Запатентована технологія стартапу дозволить створювати кілька харчових продуктів на основі міцелію.

Міцелій має низький вміст жиру та високий відсоток клітковини, 20-30% білка в сухій речовині та всі необхідні амінокислоти

Крім того, він є джерелом мікроелементів, особливо тих, які зазвичай містяться в їжі тваринного походження – залізо, цинк і вітамін B12. 

Також Infinite Roots покладається на особливий смак коренів грибів. 

«Замість того, щоб маскувати смаки, які дають штами грибів, ми можемо створювати м’ясні альтернативи – мінімально оброблені та з дуже “чистою” етикеткою», — сказав Мазен Різк.

Нагадаємо, раніше виробники їжі створили упаковку з міцелію та конопель.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму роді центром досліджень і розробок морепродуктів на основі клітин.Право офіційного...

Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі до регуляторів у Сінгапурі та США з метою. Запуск виробництва очікується...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що європейський ринок морських водоростей до 2030 р. сягне 9 млрд...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Рослинні яйця з квасолі та вівса витіснять справжні з тарілок індійських споживачів

Вони випускатимуться в попередньо змішаному форматі, що забезпечує більш...

Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з...

Що їсти веганам на Різдво: 12 страв для святкового столу

Якщо ви хочете влаштувати святкову вечерю без продуктів тваринного...

Дистриб’ютор Beyond Meat в Україні про те, як рослинне м’ясо рятує світ

Компанія Beyond Meat — найбільший виробник рослинного м'яса і...

В Україні вперше випустили мікрофільтроване молоко. Смакує як парне

Мікрофільтрація — це інноваційний ефективний метод очистки молока, який...

Вибір редактора
В продовження теми