Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Німецький біотехнологічний стартап Infinite Roots, який вирощує грибний міцелій для виготовлення альтернативного молока та м'яса, залучив $58 млн фінансування.

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі

Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.

Компанія використає нові інвестиції для розширення своєї ферментаційної платформи, переходу до комерційної діяльності та просування планів запуску нових продуктів.

Заснована у 2018 році, Infinite Roots вирощує міцелій із їстівних сортів грибів. Тому отриманий продукт не вважають новою їжею, і це значно полегшує співпрацю з регуляторними органами при виведенні його на ринок.

“По суті, наш міцелій – це коріння грибів, які продаються у супермаркеті”, – говорить засновник і генеральний директор компанії Мазен Різк.

Він поки не планує будувати власні потужності. Натомість Infinite Roots підпише контракти з іншими компаніями, аби ті вирощували міцелій спочатку у пілотних, а потім і промислових масштабах. 

Також Infinite Roots розробляє технологію використання дешевих побічних потоків з агропродовольчої промисловості як сировини для вирощування свого продукту. Наприклад, це може бути відпрацьоване зерно з пивоварень.

Запатентована технологія стартапу дозволить створювати кілька харчових продуктів на основі міцелію.

Міцелій має низький вміст жиру та високий відсоток клітковини, 20-30% білка в сухій речовині та всі необхідні амінокислоти

Крім того, він є джерелом мікроелементів, особливо тих, які зазвичай містяться в їжі тваринного походження – залізо, цинк і вітамін B12. 

Також Infinite Roots покладається на особливий смак коренів грибів. 

«Замість того, щоб маскувати смаки, які дають штами грибів, ми можемо створювати м’ясні альтернативи – мінімально оброблені та з дуже “чистою” етикеткою», — сказав Мазен Різк.

Нагадаємо, раніше виробники їжі створили упаковку з міцелію та конопель.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна, які максимально нагадують справжнє м’ясо — і за зовнішнім виглядом,...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся проєкт UP4HEALTH, що фінансується ЄС. Мануель Роман, тимчасовий координатор проєкту говорить,...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. Кожен із десяти...

Коктейлі з самогоном — новий напій «народного» бренду, що працював з зірками кантрі-музики

Sugarlands Distilling Company — це ремісничий спиртзавод, чия продукція, включаючи самогон, ром, вершкові лікери та житній віскі відзначені нагородами,...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна...

Споживачі переходять з кофеїну на гриби-адаптогени. Краще концентрація

Також сприятимуть покращенню когнітивного здоров’я адаптогени, вітаміни групи В...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим...

Швейцарський гігант Migros варить рослинні яйця з сої. Їх продаватимуть уже в листопаді

Це останнє доповнення до рослинної лінійки V-Love. Яйце під назвою...

Вибір редактора
В продовження теми