Сектор інноваційної їжі переповнений поглинаннями: тільки за січень – чотири великі угоди

Сектор альтернативної їжі переповнений злиттями і поглинаннями по всьому світу.

Зокрема, американський бренд безмолочних кавових вершків Nutpods був придбаний нещодавно створеним інвестиційним підрозділом CPG MPearlRock. 

Компанія виробляє кавові вершки, вівсяне молоко та збиті холодні піки для напоїв і ще до поглинання демонструвала неабиякий успіх на ринку. Заснована у 2013 р., Nutpods протягом останніх чотирьох років нарощувала продажі на 30% щорічно. Рослинні кавові вершки Nutpods – найкращі на ринку, запевняє компанія. 

До поглинання CPG MPearlRock стежила за успіхом Nutpods протягом кількох років

Також цього тижня австралійський лідер у сфері альтернативного м’яса v2food, який співпрацює у тому числі з Burger King, придбав бренди готової їжі Soulara та MACROS. 

Заснована у 2019 році, v2food виготовляє аналоги м’яса – бургери, фарш, сосиски та шніцелі із сої. Тепер компанія диверсифікується на цільні продукти рослинного походження. Одна тільки Soulara поповнить асортимент v2food 40 готовими стравами.

До цього американська мережа Next Level Burger придбала Veggie Grill, а британська VFC трансформувалася в холдингову компанію під назвою Vegan Food Group, щоб теж активізуватися у сегменті M&A.

У грудні індійський бренд суперпродуктів Nourish You придбав альтернативну молочну компанію One Good в рамках однієї з найбільших угод M&A в країні. 

У листопаді британський виробник крафтових веганських сирів Palace Culture був поглинений The Compleat Food Group, а канадська Protein Powered Farms придбала підприємство з екструзії рослинних білків Lovingly Made Ingredients.

У жовтні поглинань було ще більше. Придбання стосувалися переважно компаній, які виготовляють нетваринну молочну продукцію, а ще сосиски, яйця та м’ясо.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав про вегетаріанське меню на тиждень – що можна їсти.

Джерела: The Green Queen, Nutpods, v2food

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ветерани отримають відшкодування на власну справу. Профінансовано 160 заявок

Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій,...

Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки на схвалення клітинного м’яса та морепродуктів подали відразу три місцеві...

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система пиття створена таким чином, що надає воді смаку без використання...

Повстання машин. Роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки

Такий планується розмістити в магазині ShopRite в Монро, штат Нью-Йорк (США).Робот, якого вже охрестили «Смайликом», гратиме музику та, ймовірно,...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Австрійська компанія створила морозиво із плодів мавпячого дерева

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata),...

Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма...

Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко китаянок

Згідно із заявою  компанії, новий інгредієнт розроблено на основі...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

Підсадили на голки: Nemi робить закуски із кактусів та амаранту

Засновниця компанії Регіна Трілло переїхала з Мексики до США...

Вибір редактора
В продовження теми