Японський шеф-кухар першим зробив суші із вирощеної в лабораторії рідкісної риби

Ізраїльський харчовий технологічний стартап Forsea Foods у співпраці з токійським веганським рестораном SAIDO представив перший прототип культивованого вугра. Старт виробництва вирощених у лабораторії морепродуктів планується на 2025 рік.

Forsea Foods – єдина відома компанія, яка працює з клітинним вугром. Компанія заявляла про розробку унікальної технології ще минулого року, і тільки зараз представила свій перший прототип унікальної риби.

Щоб створити смачні традиційні страви й розкрити потенціал культивованого вугра, Forsea об’єднала зусилля з Кацумі Кусумото, японським шеф-кухарем та власником токійського веганського ресторану SAIDO

Їм уже вдалося приготувати дві популярні японські страви – унагі кабаякі (маринований вугор на грилі з рисом) і унагі нігірі (різновид суші). 

Тепер, коли компанія досягла успіху з прототипом, який, як вона стверджує, має «таку ж ніжну, соковиту текстуру та насичений пікантний смак, як і справжній вугор», Forsea готується до розширення масштабів.

Заснована у 2021 р. компанія культивує морепродукти, використовуючи технологію органоїдів для створення тривимірних мікротканин, що містять жир і м’язи, які можуть імітувати функції та структуру органів. Вони спонтанно диференціюються в їстівні клітини, відтворюючи процес утворення клітин, як це відбувається у природі.

Крім того, клітинні лінії можуть самоорганізовуватися в тканинні структури без необхідності опори на каркас. Це спрощує виробничий процес, усуває вузькі місця в ланцюзі постачання м’яса вугра та покращує масштабованість. 

Варто додати, що подібні розробки всіляко вітає уряд Японії, оскільки минулого року прем’єр-міністр Фуміо Кісіда схвалив клітинне сільське господарство та оголосив про плани розвитку ринку для цих нових харчових продуктів.

Нагадаємо, раніше інший ізраїльський стартап Steakholder Foods представив першого в галузі 3D-друкованого вугра. У майбутньому компанія планує також додати до продукту культивовані клітини цієї риби.

Джерела: Forsea Food, The Green Queen

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На вирощування мікрогріну чи відкриття кав’ярні можна отримати 130 тис. грн

Програма під назвою “Economic Resilience Programme” передбачає надання мікрогрантів для тих, хто веде свою діяльність у Харківській та Дніпропетровській...

Сухі енергетики випустила компанія, створена на честь шерпа, що покорив Джомолунгму

Нова позиція TENZING — енергетичні напої у вигляді порошків, розфасованих у пакетики.Кожен пакетик містить вдвічі більше функціональних інгредієнтів, ніж...

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки...

Інноваційні технології у сфері ресторанного бізнесу

Кілька років тому найбільш вдалими інноваціями в ресторанному бізнесі вважалися бронювання столиків телефоном та виклик таксі до входу. Потім...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар...

108Labs створює перший у світі завод з виробництва людського грудного молока

Там перетворюватимуть сировинні інгредієнти та перевірені клітинні лінії на...

Nestlé в Україні представила корм, що зменшує рівень алергенів у котів

Pro Plan® LiveClear® - це спеціально розроблений раціон, який...

Акції Beyond Meat злетіли на 39% після оголошення про співпрацю з PepsiCo

Дві компанії об’єднуються заради створення спільного підприємства, яке займатиметься...

Британці створили магнієвий напій, що допомагає зосередитися та перемогти депресію

У магнієвій воді використовується унікальна формула компанії, TripleMg, що...

Вибір редактора
В продовження теми