Японський шеф-кухар першим зробив суші із вирощеної в лабораторії рідкісної риби

Ізраїльський харчовий технологічний стартап Forsea Foods у співпраці з токійським веганським рестораном SAIDO представив перший прототип культивованого вугра. Старт виробництва вирощених у лабораторії морепродуктів планується на 2025 рік.

Forsea Foods – єдина відома компанія, яка працює з клітинним вугром. Компанія заявляла про розробку унікальної технології ще минулого року, і тільки зараз представила свій перший прототип унікальної риби.

Щоб створити смачні традиційні страви й розкрити потенціал культивованого вугра, Forsea об’єднала зусилля з Кацумі Кусумото, японським шеф-кухарем та власником токійського веганського ресторану SAIDO

Їм уже вдалося приготувати дві популярні японські страви – унагі кабаякі (маринований вугор на грилі з рисом) і унагі нігірі (різновид суші). 

Тепер, коли компанія досягла успіху з прототипом, який, як вона стверджує, має «таку ж ніжну, соковиту текстуру та насичений пікантний смак, як і справжній вугор», Forsea готується до розширення масштабів.

Заснована у 2021 р. компанія культивує морепродукти, використовуючи технологію органоїдів для створення тривимірних мікротканин, що містять жир і м’язи, які можуть імітувати функції та структуру органів. Вони спонтанно диференціюються в їстівні клітини, відтворюючи процес утворення клітин, як це відбувається у природі.

Крім того, клітинні лінії можуть самоорганізовуватися в тканинні структури без необхідності опори на каркас. Це спрощує виробничий процес, усуває вузькі місця в ланцюзі постачання м’яса вугра та покращує масштабованість. 

Варто додати, що подібні розробки всіляко вітає уряд Японії, оскільки минулого року прем’єр-міністр Фуміо Кісіда схвалив клітинне сільське господарство та оголосив про плани розвитку ринку для цих нових харчових продуктів.

Нагадаємо, раніше інший ізраїльський стартап Steakholder Foods представив першого в галузі 3D-друкованого вугра. У майбутньому компанія планує також додати до продукту культивовані клітини цієї риби.

Джерела: Forsea Food, The Green Queen

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Нагетси з міцелію покращують здоров’я серця, містять клітковину і білок

У вересні Meati запустила новий вебмагазин, де вона пообіцяла пропонувати продукти, які ніколи раніше не бачили споживачі. Там же...

Суперпродукт майбутнього: із ряски роблять зелену ікру та збираються вирощувати на Марсі

Ряска (лемна, водяна сочевиця, або інколи навіть “зелена ікра”) – це вільноплавні прісноводні рослини, які ростуть зеленим килимом на...

Лондонський стартап створив їстівну упаковку з матеріалу, який за добу виростає до метра

Стартап пропонує замінити пляшки, пластикові бокси та поліетиленові пакети на пакування з революційного матеріалу, який можна їсти.Пакування Oohos виготовляється...

Лабораторне м’ясо стане пріоритетом у продовольчій системі США — уряд виділяє $1 млрд

Заява Aleph Farms з’явилася відразу після того, як адміністрація США зобов’язалася виділити $1 млрд на зниження цін на м’ясо...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Пластична операція. Українці виготовили пакети із кукурудзяного крохмалю

Компанія розпочала діяльність у лютому 2018 року – коли...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру...

Тернопільський виробник яблук сушить здорові снеки з фруктів та кабачків

ФГ “Гадз” має 670 га саду та вирощує щороку...

Вибір редактора
В продовження теми