Шоколадні батончики з протеїном із повітря вперше з’явилися на полицях магазинів

Фінська харчова компанія Fazer випустила обмежену серію шоколадних снекових батончиків Fazer Taste the Futurе на основі інгредієнту, отриманого з повітря.

Ласощі доступні від минулого тижня у магазинах Cocoa Tree по всьому Сінгапуру. 

Що робить батончики особливим і надає їм смаку майбутнього, так це солеїн

Солеїн — це інноваційний протеїн, розроблений і отриманий із повітря компанією Solar Foods. На його винайдення, удосконалення та комерціалізацією Solar Foods залучила уже близько $42 млн

Виробництво солеїну на пілотному заводі

Процес синтезу білка відбувається шляхом подачі елементів з повітря, таких як вуглекислий газ та водень, генетично модифікованим мікробам (дріжджам) у ферментаційний резервуар з електроприводом. Мікроби поглинають повітряні елементи й виділяють їстівний білок, який компанія доводить до потрібної консистенції.

У Solar Foods цей метод називають “газовим бродінням”, що нагадує виробництво йогуртів.

Інноваційною їжею з такого білка у майбутньому планують годувати астронавтів

Поки що окрім батончиків Solar Foods створила із солеїну морозиво та думає над виробництвом м’яса і, можливо, олії.

Інноваційні батончики – повністю веганські. Вони не містять пальмової олії й на 70% складаються із чорного шоколаду, лісових горіхів, сушеної полуниці та вівсяних пластівців. 

Вміст солеїну – 2%, він надає батончикам присмаку заліза та насичує поживними речовинами, які зазвичай є дефіцитними при рослинних дієтах. 

До речі, Сінгапур є ідеальним ринком для Solar Foods, щоб перевірити, як сприймають споживачі інноваційні продукти, створені на основі солеїну: місто-держава активно поєднує інновації з багатою місцевою культурою харчування. 

Джерело: Solar Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.Розробники говорять, що...

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент фірмової кави, яку можна заварити вдома.Установка JURA Z10 готує не...

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену в кожній пляшці Вода має втамовувати від спраги в теплу пору...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в...

Стартап придумав веганське тісто з фініків, яке можна не випікати

Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше...

Глобальне меню: ТОП-10 трендів, що драйвитимуть ринок їжі у 2021 році

Особливу ставку на інновації робили хіба що ресторани, які...

У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий...

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі...

Вибір редактора
В продовження теми