Ласощі доступні від минулого тижня у магазинах Cocoa Tree по всьому Сінгапуру.
Що робить батончики особливим і надає їм смаку майбутнього, так це солеїн
Солеїн — це інноваційний протеїн, розроблений і отриманий із повітря компанією Solar Foods. На його винайдення, удосконалення та комерціалізацією Solar Foods залучила уже близько $42 млн.
Процес синтезу білка відбувається шляхом подачі елементів з повітря, таких як вуглекислий газ та водень, генетично модифікованим мікробам (дріжджам) у ферментаційний резервуар з електроприводом. Мікроби поглинають повітряні елементи й виділяють їстівний білок, який компанія доводить до потрібної консистенції.
У Solar Foods цей метод називають “газовим бродінням”, що нагадує виробництво йогуртів.
Інноваційною їжею з такого білка у майбутньому планують годувати астронавтів.
Поки що окрім батончиків Solar Foods створила із солеїну морозиво та думає над виробництвом м’яса і, можливо, олії.
Інноваційні батончики – повністю веганські. Вони не містять пальмової олії й на 70% складаються із чорного шоколаду, лісових горіхів, сушеної полуниці та вівсяних пластівців.
Вміст солеїну – 2%, він надає батончикам присмаку заліза та насичує поживними речовинами, які зазвичай є дефіцитними при рослинних дієтах.
До речі, Сінгапур є ідеальним ринком для Solar Foods, щоб перевірити, як сприймають споживачі інноваційні продукти, створені на основі солеїну: місто-держава активно поєднує інновації з багатою місцевою культурою харчування.
Джерело: Solar Foods