Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Aleph Farms отримав перше в світі регуляторне схвалення для культивованої яловичини на внутрішньому ринку.

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі регіонального конфлікту, третьою країною у світі, яка дозволила культивоване м’ясо.

Першим продуктом Aleph Farms стане тонко нарізаний стейк Petit Steak Aleph Farms

Досі продажі м’яса, створеного із клітин дозволив лише Сінгапур (для Eat Just, 2020 р.) та США (для Upside Foods і Eat Just у 2023 р.). Всі ці схвалення були отримані для клітинної курячої продукції. 

“Приємно бачити, що все більше країн схвалює культивоване м’ясо, і, що не менш важливо, на ринок надходить більше типів білків культивованого тваринного походження”, – говорить Роберт Е. Джонс, президент коаліції європейських харчових компаній Cellular Agriculture Europe.

За його словами, на черзі ще багато розробок. Ізраїль, Нідерланди, Сінгапур, Сполучені Штати та Великобританія – всі ці країни зробили чималі інвестиції для створення додаткових білкових екосистем.

Перше подання на схвалення культивованої яловичини до міністерства охорони здоров’я Aleph Farms зробила ще півтора року тому. Весь цей час компанія тісно співпрацювала з відділом управління харчовими ризиками, щоб забезпечити «повну відповідність стандартам безпеки» для нових білків. Також Aleph Farms подала заявки до Швейцарії та Великобританії.

У компанії розповідають, що гібридний м’ясний продукт містить немодифіковані, неувічнені клітини корови преміумкласу породи Чорний Ангус з кличкою Люсі, а також матрицю рослинних білків із сої та пшениці. Окрім стартових клітин, отриманих із заплідненої яйцеклітини корови, у процесі культивування чи кінцевому продукті немає інших компонентів тваринного походження (таких як фетальна бичача сироватка або FBS).

Джерела: Aleph Farms, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап заручився підтримкою нових інвесторів — Gullspång Re: food, Eurazeo, Norrsken...

Желе з біореактора: стартапи шукають нові способи створення желатину

Textura Tempo позиціонується як «новий тип желатину», може використовуватися для кремів, начинок, замороженої випічки та решти термочутливих продуктів.Інгредієнт можна...

Українська гастролавка варить лавандову каву, аналогів якої немає у світі

Українська лавка локальних продуктів DeCoupaGe «DCG coffee» створює авторську каву з лавандою та поєднує продукти, що смакують до кави,...

Зірка популярного серіалу з Netflix створив веганську заміну не менш популярній Nutella

Новий бренд, що отримав назву TBH, утворився після двох років співпраці між Шнаппом і венчурною студією Umana.Веганська горіхова паста...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює...

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло...

Виробник морозива додав у рецептуру гречку. Це екологічно і поживно

Гречка не тільки підвищує харчову цінність морозива, але й...

Інвестиції у foodtech: більше вливають у доставку, на черзі штучне молоко

Сума інвестицій збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019...

Стартап залучив 10 млн євро для виробництва “паперового” молока

Veganz використає капітал для оптимізації та автоматизації своїх виробничих...

Вибір редактора
В продовження теми