Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Aleph Farms отримав перше в світі регуляторне схвалення для культивованої яловичини на внутрішньому ринку.

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі регіонального конфлікту, третьою країною у світі, яка дозволила культивоване м’ясо.

Першим продуктом Aleph Farms стане тонко нарізаний стейк Petit Steak Aleph Farms

Досі продажі м’яса, створеного із клітин дозволив лише Сінгапур (для Eat Just, 2020 р.) та США (для Upside Foods і Eat Just у 2023 р.). Всі ці схвалення були отримані для клітинної курячої продукції. 

“Приємно бачити, що все більше країн схвалює культивоване м’ясо, і, що не менш важливо, на ринок надходить більше типів білків культивованого тваринного походження”, – говорить Роберт Е. Джонс, президент коаліції європейських харчових компаній Cellular Agriculture Europe.

За його словами, на черзі ще багато розробок. Ізраїль, Нідерланди, Сінгапур, Сполучені Штати та Великобританія – всі ці країни зробили чималі інвестиції для створення додаткових білкових екосистем.

Перше подання на схвалення культивованої яловичини до міністерства охорони здоров’я Aleph Farms зробила ще півтора року тому. Весь цей час компанія тісно співпрацювала з відділом управління харчовими ризиками, щоб забезпечити «повну відповідність стандартам безпеки» для нових білків. Також Aleph Farms подала заявки до Швейцарії та Великобританії.

У компанії розповідають, що гібридний м’ясний продукт містить немодифіковані, неувічнені клітини корови преміумкласу породи Чорний Ангус з кличкою Люсі, а також матрицю рослинних білків із сої та пшениці. Окрім стартових клітин, отриманих із заплідненої яйцеклітини корови, у процесі культивування чи кінцевому продукті немає інших компонентів тваринного походження (таких як фетальна бичача сироватка або FBS).

Джерела: Aleph Farms, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Засновник виробництва м’ясних чипсів: чверть обороту іде на рекламу

Обсяг українського ринку снеків у 2023 році оцінюється у 7,5 млрд грн Бренди органічної продукції складають близько 15%, з яких...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і яке місце на ньому має посісти український продукт? Як створювати...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Цього літа фінни питимуть міцне пиво з гусячого посліду

Ant Brew знаходиться в місті Лахті, яке Європейський Союз...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється,...

Індонезійська компанія розробила стейк з шиїтаке та водоростей за $5

Стейки без м’яса готуються шляхом поєднання соєвого білка, грибів...

Український бренд запустив виробництво йогурту-соусу зі смаком томату, базиліку, огірка та кропу

Молокія запустила виробництво та продаж інноваційного продукту — йогурт&соус,...

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже...

Вибір редактора
В продовження теми