На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Українські підприємці з “Гарбузового раю” виготовляють на Львівщині унікальне варення – із пелюсток троянд.

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем Ревою, розповідає, що варення із троянд не варять, а труть. Так воно краще зберігає свої смакові та цілющі властивості. Звідси й  назва – терта ружа.

“Зараз маємо 1,5 га троянд, із яких тремо варення”, – говорить вона

Конфітюр продають через магазини та інтернет, постачають до ресторанів, кондитерських.

“Для мене це родинне і близьке, бо ще бабці, прабабці робили це варення і начиняли ним пампухи на Різдво. Це смак з раннього дитинства”, – додає Ігор Рева.

Варення труть із локального сорту ружі (троянди), який притаманний лише їхній місцевості.

Тому терта (або ж галицька) ружа має великий потенціал отримати реєстрацію як Назва Місця Походження. Це – найвимогливіша схема якості у системі географічних зазначень, зазначають експерти.

“Гарбузовий рай” тре ружу традиційним способом, а також із акацієвим медом

Передзамовлення на обидві торік відкривали уже в червні.

Нагадаємо, поряд з варенням українські підприємці варять унікальний сир у реставрованому приміщенні колишньої старої австро-угорської школи.

Фішками «Гарбузового раю» є сири «Ґодз», «Магура», «Верде», а також «Говерла». Останній минулої осені був нагороджений сріблом на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023 у Норвегії.

Джерела: Гарбузовий рай, Geographical Indications in Ukraine

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і точнішим за допомогою розумної кухонної системи, яка може оцінювати загальну...

Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню та енергетичним гелям», — підкреслює Біляна Лоундес-Ніколова, засновник і генеральний...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом...

Одна з найбільших молочних компаній створила йогурти з «карпатською фішкою»

Лінійка включає йогурти зі смаками: «малиннич (малина)-гранат», «афини (чорниця)-чорна...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт,...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Вибір редактора
В продовження теми