Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Новозеландський стартап Ovavo випустив унікальний продукт – ліофілізований порошок авокадо.

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що непридатні для роздрібної торгівлі — потворних, занадто дрібних, з плямами та недоліками. 

Порошок можна зберігати півтора року і застосовувати в харчуванні та косметиці

За допомогою вакууму та мінусової температури Ovavo перетворює зневоднену м’якоть авокадо в концентрований порошок. 

«Технологія дозволяє перетворити кристали льоду всередині замороженого авокадо на пару, яка потім витягується», — розповідають в компанії. 

Отриманий порошок зберігає всі природні властивості справжнього авокадо — структуру, колір, смак, поживні речовини. 

Зберігати його рекомендують при кімнатній температурі в закритому вигляді.

Зараз Ovavo працює над різноманітними застосуваннями порошку, зокрема в морозиві, шоколадних трюфелях, батончиках мюслі, тортильях, напоях зі смаком шоколаду на сніданок і хумусі. 

Компанія стверджує, що її продукт може мати різноманітне комерційне застосування, наприклад, замінювати вершкове масло у випічці.

Ще однією перевагою інноваційного продукту є високий вміст харчових волокон, калію і вітамінів B і E. 

Порошок із авокадо також можна використовувати для покращення смаку різноманітних харчових продуктів і напоїв, таких як морозиво, коктейлі, йогурт, сік і гранола.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів.

Джерела: Ovavo, FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

KFC поклала в бургери рослинну курятину. Але не для веганів

Мережа ресторанів швидкого харчування KFC анонсувала запуск продажів у Сінгапурі Zero Chicken Burger – бургерів з рослинною «курятиною».Новинка на обмежений...

Виробник м’яса із найбільшого деревного фрукта зібрав $23 млн, щоб розширити продажі

Провідний американський бренд веганських заморожених продуктів Jack & Annie's закрив раунд фінансування серії В на суму $23 млн.У раунді...

Стартап створив веганський корм для котів, який запобігає раку

Нові рослинні ласощі для котів від Cult Food Science висушені заморожуванням і мають «профіль амінокислот, подібний до шматків курки...

Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі націлені на пошук технологій, які будуть настільки доступними і простими,...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Власник бренду Фрекен БОК запускає унікальне виробництво чаю вартістю $20 млн

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в...

Бельгійський стартап зібрав мільйони на дослідження білків, що роблять несправжню рибу рибою

Стартап з харчових технологій Paleo закрив початковий раунд фінансування...

Перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку

«Coffee With Benefits» – це лінійка адаптогенної кави преміум-класу,...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка...

Вибір редактора
В продовження теми