Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Новозеландський стартап Ovavo випустив унікальний продукт – ліофілізований порошок авокадо.

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що непридатні для роздрібної торгівлі — потворних, занадто дрібних, з плямами та недоліками. 

Порошок можна зберігати півтора року і застосовувати в харчуванні та косметиці

За допомогою вакууму та мінусової температури Ovavo перетворює зневоднену м’якоть авокадо в концентрований порошок. 

«Технологія дозволяє перетворити кристали льоду всередині замороженого авокадо на пару, яка потім витягується», — розповідають в компанії. 

Отриманий порошок зберігає всі природні властивості справжнього авокадо — структуру, колір, смак, поживні речовини. 

Зберігати його рекомендують при кімнатній температурі в закритому вигляді.

Зараз Ovavo працює над різноманітними застосуваннями порошку, зокрема в морозиві, шоколадних трюфелях, батончиках мюслі, тортильях, напоях зі смаком шоколаду на сніданок і хумусі. 

Компанія стверджує, що її продукт може мати різноманітне комерційне застосування, наприклад, замінювати вершкове масло у випічці.

Ще однією перевагою інноваційного продукту є високий вміст харчових волокон, калію і вітамінів B і E. 

Порошок із авокадо також можна використовувати для покращення смаку різноманітних харчових продуктів і напоїв, таких як морозиво, коктейлі, йогурт, сік і гранола.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів.

Джерела: Ovavo, FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Які компанії є лідерами ринку альтернативного протеїну?

Beyond Meat — американська компанія, що була заснована у 2009 році в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія. Компанія займається виробництвом рослинних...

Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.PCA...

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на приготування яких піде від 3 до 5 хвилин. За цей...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що знайшла спосіб виростити у лабораторних умовах курячу грудку, яка коштуватиме...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

У Нідерландах за допомогою мікробів створили замінник риби та м’яса

Білковий продукт може бути отриманий з маніоки, кукурудзи, картоплі,...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими...

Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили...

Виробник чіпсів з канабісом з першої ж спроби отримав мільйони інвестицій

Початковий раунд пройшов під керівництвом Casa Verde Capital, компанії...

Вибір редактора
В продовження теми