Засновник соцмережі поїтиме корів пивом, щоб виростити найсмачнішу яловичину

39-річний засновник Facebook Марк Цукерберг почав розводити велику рогату худобу ваг’ю та ангус, щоб виробити «одну з найякісніших яловичин у світі».

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року скуповував сотні акрів на острові Кауаї, і зараз володіє 1400 акрам землі на північному березі.

Саме там, згідно з нещодавнім розслідуванням Wired, на території вартістю $100 млн за двометровою стіною засновник Facebook будує підземний бункер.

Сховок площею 460 квадратних метрів, матиме власне джерело енергії та продовольства, і разом з ціною на землю коштуватиме понад $270 млн.

Худобу Цукерберг розводитиме на цьому ж острові, на ранчо Ко’олау.

“Моя мета — створити одну з найякісніших видів яловичини у світі”, — каже засновник Facebook

Велика рогата худоба — ваг’ю та ангус. Основою їх раціону будуть мелені горіхи макадамії та пиво, яке виробляють прямо тут, на ранчо. 

“Ми хочемо, щоб весь процес був локальним і вертикально інтегрованим”, – каже автор проєкту.

За його розрахунками, кожна корова з’їдає 5 000-10 000 фунтів корму щороку, тож горіхів знадобиться немало. Враховуючи, що фунт макадамії коштує $36 у мережі супермаркетів Foodland на Гаваях, то прикупити горіхів на рік на одну корову Цукербергу вартувало б мінімум $180 тис.

Згідно з ідею, горіхи ростимуть на власних гектарних плантаціях. “Мої доньки допомагають садити дерева і доглядають за різними нашими тваринами”, – говорить він.

До слова, Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан мають трьох дочок: семирічну Максиму, п’ятирічну Августу й Аурелію, яка народилася в березні 2023 року. Засновник Facebook навіть поділився фотографією, на якій одна зі своїх дочок працює на фермі.

“Ми ще на початку шляху, і нам цікаво вдосконалюватися щосезону. З усіх моїх проєктів цей найсмачніший”, – додав Цукерберг.

У коментарях до свого допису в Instagram він також поділився, що незвичайний раціон для корів є експериментом. І поки достеменно не ясно, як це впливатиме на якість м’яса. Щоб з’ясувати ще, знадобиться кілька років.

Він також додав, що дійсно дає худобі пиво, щоб вони розслабилися та насолодилися. Це також має зробити м’ясо смачнішим.

Джерела: Mark Zuckerberg, The Guardian, Dailymail

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на рослинну дієту.  Світовий ринок рослинного м’яса зростатиме більш ніж на 20%...

На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat Вінсента Пріббла, відправка їжі в космос зараз коштує до 5000...

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого шеф-кухаря Девіда Чанга, Impossible Pork з’явиться після 4 жовтня в...

На створення нових робочих місць можна отримати 5 млн грн від американської програми

У рамках програми передбачено близько 20 грантів на суму $35 000–150 000 (приблизно 1,3–5,6 млн грн).Мета проєкту – збереження...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Грибний бекон. Atlast Food отримала $40 млн на м’ясо з міцелію

Фінансування очолили Viking Global Investors. Окрім того, у інвестиційному...

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник...

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник...

ТОП-6 фруктів для ефективного зволоження організму

Технології не стоять на місці не тільки в технічному...

Вибір редактора
В продовження теми