ТОП-12 овочів і фруктів із низьким рівнем цукру для діабетиків

Іноді буває, що обід або вечеря ще попереду, а організму вже потрібне енергетичне підживлення. Тому важливо перекушувати між прийманнями їжі. Однак, при наявності захворювань, які вимагають контролювати рівень глюкози в крові (наприклад, інсулінорезистентність або переддіабетний стан), необхідно вибирати продукти, що не будуть викликати різких стрибків глюкози.

12 корисних фруктів й овочів для діабетиків

На щастя, існує багато фруктів та овочів, які допомагають контролювати рівень цукру в крові. Вони містять білки та вуглеводи, що багаті на клітковину. Таким чином, допомагають запобігти збільшенню глюкози в організмі.

Вашій увазі пропонується перелік корисних плодів для контролю рівня цукру.

  1. Гарбуз.
    Цей символ осені можна сміливо назвати справжньою скарбницею корисних речовин. Гарбуз – ідеальне джерело бета-каротину, який потім перетворюється на вітамін А в організмі. Також гарбуз містить велику кількість антиоксидантів, що захищають клітини від пошкодження вільними радикалами.
  2. Яблука та арахісове масло.
    Яблука є хорошим постачальником вуглеводів у вигляді фруктози. Занурення яблучних скибочок в арахісове масло додає білок, який контролює рівень глюкози в крові.
  3. Томати.
    Помідори містять багато антиоксидантів, які зміцнюють організм та запобігають розвиткові широкого спектра захворювань. Найважливішим з них є лікопен, який успішно використовується для зниження ризику прееклампсії (особливо через діабет).
  4. Апельсини.
    Апельсини – дані фрукти присутні в переліку Американської діабетичної асоціації, тому що вони мають знижений глікемічний індекс та величезну кількість клітковини.
  5. Шпинат та інші зелені овочі.
    Ці продукти – цінні джерела антиоксидантів, вітамінів та мінералів, фолієвої кислоти. Шпинат до того ж насичує організм немолочним кальцієм та клітковиною.
  6. Персики з домашнім сиром.
    Нежирний сир є головним постачальником білка, а в поєднанні з такими фруктами, як персики він забезпечує високе споживання клітковини та допомагає стабілізувати рівень цукру.
  7. Батат.
    Картопля у такому вигляді містить антиоксиданти, вітаміни А, С і В6, фолієву кислоту та харчові волокна. Клітковина дуже позитивно впливає на стан діабетиків.
  8. Лохина з йогуртом.
    Йогурт може бути прихованим джерелом цукру, якщо ви обираєте солодкий продукт з фруктами. Тому варто вживати саме грецький варіант, оскільки в ньому міститься мало цукру, що дозволяє підтримувати оптимальний рівень глюкози.
    Що стосується лохини, вона насичує організм антиоксиданти та клітковиною. Ця ягода має численні переваги для покращення здоров’я судин та серця, зниження кров’яного тиску. Також вона сприяє переробці глюкози.
  9. Квасоля та бобові.
    Бобові мають велике значення для діабетиків. Ці продукти мають високий рівень поживних речовин:
    -фолієву кислоту;
    -залізо;
    -кальцій;
    -цинк.
    Всі вони необхідні нашому організму. Харчові волокна в бобових контролюють функціонування травної системи, нормалізують рівень глюкози.
  10. Морквяні палички з хумусом.
    Хоча морква здається дуже солодкою, в ній мало крохмалю, тому вона не впливає на кількість цукру в крові. Нут містить білок і корисні жири, які уповільнюють всмоктування глюкози.
  11. Банани.
    Банани сприяють утворенню нових еритроцитів, антитіл і нейромедіаторів, які потрібні для регулювання концентрації цукру.
  12. Авокадо
    Авокадо – незамінне джерело корисних мононенасичених жирів. Фрукт відомий своїм низьким глікемічним індексом. Крім того, він успішно контролює рівень глюкози в крові та захищає від метаболічного синдрому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить шість нових позицій для тих, хто споживає виключно рослинну їжу.«Ми...

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. Він повністю прийнятний для веганів,...

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала випуск свого довгоочікуваного спірулінового копченого лосося на початку 2025 року.Цей...

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії TheTasteLab у ресторані Bukit Timah Kebaya. Він приготував дві страви...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Трохи технологій і багато творчості: якими будуть успішні ресторани майбутнього

Мінімізація точок дотику у приміщенні між людьми вимагатиме трохи...

Покращує стресостійкість: український бренд виготовляє середньовічний шоколад

Шоколад ручної роботи виготовляється з високоякісних какао-бобів за технологією,...

Кулінарні експерти з Тель-Авіву не змогли відрізнити лабораторне м’ясо від звичайного

До свого тель-авівського ресторану The Chicken SuperMeat запросила трійку...

Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком,...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Вибір редактора
В продовження теми