Рейтинг морепродуктів: найбільш поживні види риби

Включення риби в раціон – це гарантія отримання поживних мікроелементів та корисних речовин, які нормалізують роботу внутрішніх органів, та допомагають в зміцненні імунітету. Фахівці радять вживати рибу кожного дня, це допоможе стабілізувати роботу серця, добре впливає на стан судин та допомагає в боротьбі із зайвою вагою.
Щоб урізноманітнити раціон варто спробувати вживати різні види риб. Також є сенс експериментувати з варіантами приготування та спеціями. Основне правило: купувати рибу та морепродукти у перевірених постачальників (або принаймні у продавців, яким ви довіряєте).

Найбільш поживні види риб

Серед прикладів, які відрізняються найвищою харчовою цінністю, можна виділити:

  • Лосось.
  • Сьомга.
  • Тунець.
  • Форель.
  • Палтус.
  • Скумбрія.
  • Тріска.

Трохи детальніше про кожен вказаний вид.

У м’ясі лосося (особливо, якщо мова йде про використання диких різновидів цієї риби) міститься найбільша кількість Омега-3 жирних кислот. Додатковою перевагою включення лосося в раціон виступає можливість нівелювати дефіцит вітаміну D, який бере участь у будівництві здорових кісток та відповідає за нормалізацію функції сну.

Сьомга завдяки великій кількості поживних речовин, які містяться в складі (жирні кислоти, вітаміни групи D та B), підвищує імунітет, що допомагає в боротьбі з хворобами, включаючи онкологічні захворювання. Плюс: завдяки великій поживній цінності, сьомга входить до раціону тих, хто бажає схуднути.

Велика кількість білка, яка міститься у м’ясі тунця (окрім блакитного), робить його популярним продуктом для раціону на кожен день або для створення дієти для боротьби із зайвою вагою. Плюс: фахівці радять вживання тунця у будь-якій формі всім, хто має проблеми з роботою щитоподібної залози.

У м’ясі форелі міститься велика кількість протеїну, що робить її вдалим рішенням для спортивного харчування. Плюс: форель допомагає у боротьбі з атрофією м’язових тканин, яка часто зустрічається у літніх людей.

Використання палтуса в якості одного із постійних складників збалансованих дієт – це гарантія регуляції артеріального тиску. Плюс: біла риба добре знижує кількість шкідливого холестерину в організмі, що відбиваються на роботі судин.

Антиоксидантний ефект, яким відрізняється атлантична скумбрія, робить її вдалим рішенням для створення повноцінного раціону. Плюс: солона або запечена скумбрія рекомендується пацієнтам, які перенесли важкі захворювання головного мозку.

Вживання тріски прискорює обмін речовин, тому вона входить до складу дієт, направлених на зменшення маси тіла. Її використання нормалізує вуглеводний та жировий обмін, що позитивно відбивається на функціонуванні внутрішніх органів.

За оцінками фахівців, найбільш високу харчову цінність, враховуючи кількість поживних речовин, які містяться в складі, має саме морська риба. В каталозі можна знайти великий асортимент морської риби по доступним цінам. Співпраця з надійними постачальниками гарантує якість риби, незалежно від різновиду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Mitsubishi вклала мільйони у японські «диво-чіпси» з пророщеної сої

Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil & Fat і Kagoshima Bank.Разом з останнім грошовим вливанням загальний...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної органічної їжі. Це – соус брокомоле, що являє собою суміш...

Шеф з трьома зірками Мішлен тестує універсальну олію із водоростей, яка майже не димить

Олія створена за тим же технологічним процесом, за яким виробляється пиво. Але замість того, щоб додавати дріжджі в сусло,...

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали підвищення цін на продукти, тривалий стрес та наслідки ворожих атак. Найбільше...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм...

Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який...

На розвиток кадрів та інновації можна отримати понад 5 млн грн гранту

USAID очікує, що це сприятиме підвищенню економічної стабільності українських...

Вибір редактора
В продовження теми