Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

Українська гастро-мануфактура Pastourelle з виробничими потужностями у заповідних місцях Мезінського національного природного парку (Сумська область) створює козячий сир з пліснявою, омитий у вині.

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному відтворенні, говорять у мануфактурі.

Класичний реблошон

Сир під назвою «Алтинчіз Ред» створюється за французькими технологіями й дозріває 4–5 тижнів. Протягом цього часу його омивають визрівшим розчином бактерій та червоним вином, у результаті чого на сирі утворюється міцна темно-фіолетова скоринка з незначною пліснявою, та формується унікальний смак і колір.

Продукт має пікантний смак та ніжну текстуру. Консистенція зрілого сиру м’ясиста, дуже м’яка, практично розтікається по тарілці, розповідає виробник.

Сир має майже «тваринний» аромат — землі, підвалу, поту, скошеної трави. Після споживання у роті лишається легка солодкість з горіховим відтінком.

Також Pastourelle виготовляє вершковий м’який рожевий брі Brize Rose у благородній плісняві. Це – інтерпретація класичного французькому рецепту. 

Сир має білу плісняву та рожевий колір у розрізі завдяки додаванню натурального карміну.

Для особливого досвіду можна також спробувати камамбер з попелом, у процесі дозрівання якого сировари кілька разів панірують сир у попелі фруктових дерев. 

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав про крафтову сироварню “Сирні мандри”, яка замочує напівтвердий сир в українському сухому вині з винограду сорту Мерло. Сир має скоринку гранатового кольору і пахне виноградом та вином. 

Також вони створюють кавовий чедер і “сирні ґудзики”.

Джерела: Pastourelle

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер. А починав він просто у себе на кухні.  Разом з...

Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124 відомих видів кави 75 (а це 60%) перебувають під загрозою...

Слідом за Безосом і Гейтсом нові інвестори вклали у вулканічне м’ясо $350 млн

Таким чином, загальне фінансування компанії склало $500 млн.Раунд очолив SoftBank’s Vision Fund 2, до якого приєдналися нові інвестори, включаючи...

Не заважають: ринок замінників яєць активно зростає, але гравців все ще мало

Розвитку сегменту сприяють активний попит на рослинні інгредієнти, а також збільшення чисельності веганів, вегетаріанців та флекситаріанців серед населення. Одначе на...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Веганське в’ялене м’ясо для собак — американський виробник енергетиків створив новий продукт

Clif Bar & Company, американський виробник енергетичних закусок та...

Школа для пекарів пережила карантин завдяки замороженим круасанам та Zoom

Власники школи, Тетяна та Денис Суховії займаються “здобним” бізнесом...

Стартап, що вирощує молоко в лабораторії, зібрав десятки мільйонів інвестицій з усього світу

Раунд знаменує собою одне з найбільших капіталовкладень у секторі...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Вибір редактора
В продовження теми