Насіння отруйного дерева допомагає кинути палити. Дослідження

Цитизин, отриманий із рослин, може бути найкращою природною альтернативою широко використовуваним нікотиновим пластирам.

Тобто рослини можуть бути не лише найкращою основою дієти, але й допомагати у відмові від куріння, говорять дослідники з Аргентини.

Цитизин, отриманий із рослин, є природною алкалоїдною сполукою, яка міститься в насінні дерева золотого дощу. За словами лікарів, він може бути вдвічі ефективнішим у позбавленні від залежності від куріння. Ці ліки вже використовуються в Центральній і Східній Європі, а також в Азії, але вони ще не доступні широко по всьому світу. 

Нове дослідження, опубліковане в журналі Addiction, демонструє, що учасники, які приймали цитизин, удвічі частіше кидали палити порівняно з групою плацебо. 

Поряд із рослинним варіантом аргентинська група випробувала препарат під назвою вареніклін, а також традиційні пластирі та гумки для заміни нікотину. 

«Цитизин підвищує шанси на успішну відмову від куріння більш ніж удвічі порівняно з плацебо та має щадний профіль безпеки», — підсумувала команда. За їх словами, «цитизин може бути більш ефективним, ніж замісна нікотинова терапія». 

У рандомізованих контрольованих дослідженнях взяли участь майже 6000 пацієнтів

Провідний автор дослідження, доктор Омар Де Санті, вважає, що ця рослинна сполука може бути особливо корисною в бідніших країнах через її низьку вартість. Саме дерево – досить поширене, адже є гарним медоносом.

Підтримати загальне здоров’я того, хто відмовляється від куріння, можуть рослинні дієти.

Ще у 2021 році дослідники з Університету Глазго виявили, що вегетаріанці та вегани мають кращі показники біомаркерів порівняно з м’ясоїдами. Під біомаркерами вчені розуміють можливість хвороб, в тому числі хронічних.

Нагадаємо, володарі премії Оскар обіцяють дати мільйон євро амбасадору рослинного харчування.

Джерела: Addiction, The Green Queen 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стародавня цвіль перетворює відходи на страви, гідні Мішлена

Вони пропонують перетворювати відходи на гастрономічні страви, гідні ресторанів зі зірками Мішлена. Наприклад, у Копенгагені двозірковий ресторан Alchemist вже пропонує...

Технології приготування їжі: інновації, які змінюють підхід до кулінарії

Кулінарія переживає справжню революцію завдяки стрімкому розвитку технологій приготування їжі. Тепер на кухні не лише кухарі, але й наука,...

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему – безпосередньо сам бекон, цибуля, часник, приправлені спеціями та бурбоном.«Боїм» –...

Coffee with lime. Conceptualist Khudo tells about new restaurants, lockdown delivery, and Instagram chandelier

NEWFOOD talked to the holding's co-founder, Andrii Khudo, about new venues, concepts, dishes, and the post-pandemic restaurant world. Recently, you've...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так...

Ринковий гігант розробив кавуновий порошок, що заряджає воду вітамінами

Новий продукт, розроблений брендом Gatorade, отримав назву Gatorade Hydration...

Українська компанія пакує сир у стіки та змішує з червоною ікрою

Сир створено спеціально як снек до ранкової кави, і...

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з...

Насіння ацтеків лікує все — від гіпертонії до раку. Дослідження

Глобальний попит на другорядні культури, такі як чіа, просо...

Вибір редактора
В продовження теми