Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Уряд Японії виділив гранти на суму $19,6 млн двом стартапам, що займаються альтернативним білком.

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture

Umami United виробляє яєчні продукти рослинного походження, використовуючи борошно конжаку, гірчак і гриби “юдине вухо” (Auricularia auricula-judae), багаті на залізо і кальцій. 

Гриби Auricularia auricula-judae

Стартап отримав $6,5 млн державного гранту. Кошти підуть на покращення функціональності веганських яєць і прискорення повномасштабного виходу на ринок Північної Америки та Європи.

Umami має за мету стати глобальним представником харчових технологій Японії, «об’єднавши людей з різним минулим, веганів і людей з харчовою алергією, за одним столом».

Асортимент Umami включає веганський яєчний порошок, ароматизатор і суміш для пудингу.

Ще більші інвестиції – $13,1 млн – отримав стартап IntegriCulture. 

Розробкою компанії є платформа під назвою CulNet, за допомогою якої IntegriCulture розробляє доступні середовища росту та інші рішення для отримання недорогого культивованого протеїну. Стартап планує зробити ці розробки відкритими для прискорення широкого прогресу та комерціалізації.

На початку 2022 року IntegriCulture зібрав $7 млн, піднявши загальне фінансування до $16,4 млн. Також раніше компанія отримала державний грант у розмірі $2,2 млн на будівництво виробничого підприємства.

До речі, компанія працює з Японським агентством аерокосмічних досліджень над проєктом, що включає виробництво культивованого м’яса в космосі.

У IntegriCulture стверджують, що виростили культивоване м’ясо курей і качок, яке має відносно незначну собівартість порівняно з тим, що вже існує. До 2025 року IntegriCulture планує довести цей показник нижче $3 за кілограм, а згодом і нижче долара. 

Реальний поточний цінник на культивоване м’ясо зараз становить $200 000 за кілограм.

Джерела: Umami United, IntegriCulture Inc., The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини.  Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові...

Винахідник латте та еспресо у вигляді плиток шукає інвестора. Маск на підході?

Javacolate виготовляється з какао-масла ручної роботи зі смаком кави та представлений двома різновидами: з кофеїном «Jump» та без —...

Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину компанії – та сама група, яка розробила Amazon Go (міні-супермаркети,...

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою сучасного обладнання вони шукатимуть нові способи приготування м’ясних виробів та...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту,...

Рослинне молоко за 3 хвилини: домашній пристрій претендує стати новою “мікрохвильовкою”

Пристрій виявився популярнішим, ніж того очікували засновники стартапу Міхаель...

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені...

Зірка “Титаніка” став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса

Цим кроком Ді Капріо визначив дві з найбільш новаторських...

Вибір редактора
В продовження теми