Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Уряд Японії виділив гранти на суму $19,6 млн двом стартапам, що займаються альтернативним білком.

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture

Umami United виробляє яєчні продукти рослинного походження, використовуючи борошно конжаку, гірчак і гриби “юдине вухо” (Auricularia auricula-judae), багаті на залізо і кальцій. 

Гриби Auricularia auricula-judae

Стартап отримав $6,5 млн державного гранту. Кошти підуть на покращення функціональності веганських яєць і прискорення повномасштабного виходу на ринок Північної Америки та Європи.

Umami має за мету стати глобальним представником харчових технологій Японії, «об’єднавши людей з різним минулим, веганів і людей з харчовою алергією, за одним столом».

Асортимент Umami включає веганський яєчний порошок, ароматизатор і суміш для пудингу.

Ще більші інвестиції – $13,1 млн – отримав стартап IntegriCulture. 

Розробкою компанії є платформа під назвою CulNet, за допомогою якої IntegriCulture розробляє доступні середовища росту та інші рішення для отримання недорогого культивованого протеїну. Стартап планує зробити ці розробки відкритими для прискорення широкого прогресу та комерціалізації.

На початку 2022 року IntegriCulture зібрав $7 млн, піднявши загальне фінансування до $16,4 млн. Також раніше компанія отримала державний грант у розмірі $2,2 млн на будівництво виробничого підприємства.

До речі, компанія працює з Японським агентством аерокосмічних досліджень над проєктом, що включає виробництво культивованого м’яса в космосі.

У IntegriCulture стверджують, що виростили культивоване м’ясо курей і качок, яке має відносно незначну собівартість порівняно з тим, що вже існує. До 2025 року IntegriCulture планує довести цей показник нижче $3 за кілограм, а згодом і нижче долара. 

Реальний поточний цінник на культивоване м’ясо зараз становить $200 000 за кілограм.

Джерела: Umami United, IntegriCulture Inc., The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Heineken створив робота зі штучним інтелектом, що приносить пиво. Холодне

Останнім часом все більша кількість пивних компаній випробовує унікальні та нові засоби маркетингу шляхом випуску неортодоксальних пропозицій, починаючи від...

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення відповідної перехідної домовленості парламентом кілька років тому. Першою мережею супермаркетів,...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур. Вони не лише збагачують смак страв, але й мають значний...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами...

Французи створили порошковий йогурт та кефір. З них можна робити солодощі і пекти піцу

Компанія Epi Ingredients презентувала нову концепцію добавок для кондитерських...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на...

Легендарний сир Babybel вперше в історії став веганським. Продажі стартували з Великобританії

Безмолочний сир рекламували протягом кількох місяців. Першими його спробують...

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США...

Вибір редактора
В продовження теми