Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Уряд Японії виділив гранти на суму $19,6 млн двом стартапам, що займаються альтернативним білком.

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture

Umami United виробляє яєчні продукти рослинного походження, використовуючи борошно конжаку, гірчак і гриби “юдине вухо” (Auricularia auricula-judae), багаті на залізо і кальцій. 

Гриби Auricularia auricula-judae

Стартап отримав $6,5 млн державного гранту. Кошти підуть на покращення функціональності веганських яєць і прискорення повномасштабного виходу на ринок Північної Америки та Європи.

Umami має за мету стати глобальним представником харчових технологій Японії, «об’єднавши людей з різним минулим, веганів і людей з харчовою алергією, за одним столом».

Асортимент Umami включає веганський яєчний порошок, ароматизатор і суміш для пудингу.

Ще більші інвестиції – $13,1 млн – отримав стартап IntegriCulture. 

Розробкою компанії є платформа під назвою CulNet, за допомогою якої IntegriCulture розробляє доступні середовища росту та інші рішення для отримання недорогого культивованого протеїну. Стартап планує зробити ці розробки відкритими для прискорення широкого прогресу та комерціалізації.

На початку 2022 року IntegriCulture зібрав $7 млн, піднявши загальне фінансування до $16,4 млн. Також раніше компанія отримала державний грант у розмірі $2,2 млн на будівництво виробничого підприємства.

До речі, компанія працює з Японським агентством аерокосмічних досліджень над проєктом, що включає виробництво культивованого м’яса в космосі.

У IntegriCulture стверджують, що виростили культивоване м’ясо курей і качок, яке має відносно незначну собівартість порівняно з тим, що вже існує. До 2025 року IntegriCulture планує довести цей показник нижче $3 за кілограм, а згодом і нижче долара. 

Реальний поточний цінник на культивоване м’ясо зараз становить $200 000 за кілограм.

Джерела: Umami United, IntegriCulture Inc., The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Розробники створили інноваційні продукти зі складових, які використовувалися в аюрведі

Веганські суміші Toodaloo не містять ГМО, глютену, молочних продуктів, рафінованого цукру та пальмової олії.«Я хотіла, щоб кожен смак відповідав...

Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах та готелях, а у 2024-му – і у роздрібній торгівлі. Альтернативні...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65 000 кв. футів, сигналізуючи про новий імпульс у сегменті м’яса...

Стартап із Барселони виростив у лабораторії жири, які роблять альтернативне м’ясо соковитим

Місія Cubiq Foods – замінити звичайні насичені жири, такі як кокосова олія. Додані жири використовуються у культивованих та рослинних аналогах,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Португальці переробили звичайні водорості на пиво та ікру

Це – альтернативна “осетрова” ікра та кустарне пиво на...

До 2040 року 35% ринку займе лабораторне м’ясо, ще четверть складатиме рослинне

Аналітики говорять, що «в довгостроковій перспективі переможе культивоване м’ясо....

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник...

Тістечка з чайних відходів знижують ризик ожиріння. Дослідження

Чай та кава відомі як джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини,...

Вибір редактора
В продовження теми