Поля популярного горіха, з якого роблять фуа-гра, сягнули розміру Гавайських островів

Площі кеш’ю у Кот-д'Івуар, який зараз є найбільшим світовим експортером цих горіхів, сягнули розміру Гавайських островів – 1,6 млн га.

Горіхи кеш’ю набули особливої популярності завдяки їх застосуванні у виробництві альтернативного молока та інших продуктів. 

Окрім молока із кеш’ю виготовляють сир, вершкові соуси, сметану

Приміром, нещодавно французький рослинний бренд Aberyne запустив до різдвяних свят веганську фуа-гру Foi Green на основі кеш’ю. А молода канадська компанія The Frauxmagerie виготовляє із цих горіхів цілу лінійку сирівBotanic True Blue, Botanic Boka, Botanic Camembert та Botanic Swizz.

Горіхи кеш’ю багаті на вітаміни та мінерали, зокрема залізо та магній. Окрім того, вживання кеш’ю може знизити ризик серцево-судинних захворювань, інсульту та інфаркту.

Водночас надто активне розширення плантацій під горіхами викликає занепокоєння у світової спільноти. У деяких частинах Кот-д’Івуару, де вирощують кеш’ю, з 2019 по 2023 рік спостерігалася втрата первинних лісів на 25%.

«Розширення насаджень зараз іде на південь і схід до так званих «мозаїчних» екосистем сухих лісів і пасовищ. Тож значна частина сухого саванного лісу зараз знаходиться під загрозою, – говорить Джуліан Орам, старший директор Mighty Earth, глобальної правозахисної організації, яка працює над захистом живої планети, в Африканському регіоні.

З огляду на це Mighty Earth вимагає, аби індустрія ввела мораторій на подальше розширення цих ландшафтів і співпрацювала з урядовими структурами, фермерами, біологами та місцевим громадянським суспільством, щоб відновити деградовані території.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Колись банка пива була зі сталі, важила майже кілограм, а щоб її відкрити, треба було мати спеціальний ключ», — Юрій Гук, Carlsberg Ukraine

Баночне пиво має власний день народження  — 24 січня. Вперше в світі його виготовили в 1935 році у США....

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Найбільші харчові компанії зі свіжого рейтингу Forbes Ukraine

Редакція Forbes зазначає, що поріг входження до рейтингу цьогоріч становив 4,7 млрд гривень. Аналітики та журналісти зібрали дані як...

Інноваційний портативный генератор газує воду одним натисканням

Новий спосіб насолодитися газованою водою передбачає можливість зробити її прямо вдома. Пристрій під назвою "Terra", що означає "Земля", є відображенням...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до...

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році...

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з...

Вірусний апокаліпсис зумовив шалений ріст ринку альтернативного молока та м’яса

Про це йдеться у свіжому звіті, опублікованому провідною компанією...

Вибір редактора
В продовження теми