Поля популярного горіха, з якого роблять фуа-гра, сягнули розміру Гавайських островів

Площі кеш’ю у Кот-д'Івуар, який зараз є найбільшим світовим експортером цих горіхів, сягнули розміру Гавайських островів – 1,6 млн га.

Горіхи кеш’ю набули особливої популярності завдяки їх застосуванні у виробництві альтернативного молока та інших продуктів. 

Окрім молока із кеш’ю виготовляють сир, вершкові соуси, сметану

Приміром, нещодавно французький рослинний бренд Aberyne запустив до різдвяних свят веганську фуа-гру Foi Green на основі кеш’ю. А молода канадська компанія The Frauxmagerie виготовляє із цих горіхів цілу лінійку сирівBotanic True Blue, Botanic Boka, Botanic Camembert та Botanic Swizz.

Горіхи кеш’ю багаті на вітаміни та мінерали, зокрема залізо та магній. Окрім того, вживання кеш’ю може знизити ризик серцево-судинних захворювань, інсульту та інфаркту.

Водночас надто активне розширення плантацій під горіхами викликає занепокоєння у світової спільноти. У деяких частинах Кот-д’Івуару, де вирощують кеш’ю, з 2019 по 2023 рік спостерігалася втрата первинних лісів на 25%.

«Розширення насаджень зараз іде на південь і схід до так званих «мозаїчних» екосистем сухих лісів і пасовищ. Тож значна частина сухого саванного лісу зараз знаходиться під загрозою, – говорить Джуліан Орам, старший директор Mighty Earth, глобальної правозахисної організації, яка працює над захистом живої планети, в Африканському регіоні.

З огляду на це Mighty Earth вимагає, аби індустрія ввела мораторій на подальше розширення цих ландшафтів і співпрацювала з урядовими структурами, фермерами, біологами та місцевим громадянським суспільством, щоб відновити деградовані території.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром зможуть бути доступними всім бажаючим.Постанова стосується будь-яких споживчих дегустацій.Нідерланди є...

Британці створили магнієвий напій, що допомагає зосередитися та перемогти депресію

У магнієвій воді використовується унікальна формула компанії, TripleMg, що включає три різні типи магнію: цитрат, треонат та гліцинат магнію.Всі...

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів, пов'язаних з доставкою їжі. А ще - величезна проблема для...

Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався з американською компанією виробником солодощів Terry, аби створити неймовірне святкове...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того,...

Альтернативний протеїн стає мейнстрімом — над штучним м’ясом працює 300 проектів

У першому кварталі 2020 року стартапи, які спеціалізуються на...

Вінницький медобар приборкав бджіл, і тепер створює унікальні медово-ягідні пасти

Вінничани створюють солодкі десерти, поєднуючи натуральні інгредієнти з медом...

Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори...

Вибір редактора
В продовження теми