Поля популярного горіха, з якого роблять фуа-гра, сягнули розміру Гавайських островів

Площі кеш’ю у Кот-д'Івуар, який зараз є найбільшим світовим експортером цих горіхів, сягнули розміру Гавайських островів – 1,6 млн га.

Горіхи кеш’ю набули особливої популярності завдяки їх застосуванні у виробництві альтернативного молока та інших продуктів. 

Окрім молока із кеш’ю виготовляють сир, вершкові соуси, сметану

Приміром, нещодавно французький рослинний бренд Aberyne запустив до різдвяних свят веганську фуа-гру Foi Green на основі кеш’ю. А молода канадська компанія The Frauxmagerie виготовляє із цих горіхів цілу лінійку сирівBotanic True Blue, Botanic Boka, Botanic Camembert та Botanic Swizz.

Горіхи кеш’ю багаті на вітаміни та мінерали, зокрема залізо та магній. Окрім того, вживання кеш’ю може знизити ризик серцево-судинних захворювань, інсульту та інфаркту.

Водночас надто активне розширення плантацій під горіхами викликає занепокоєння у світової спільноти. У деяких частинах Кот-д’Івуару, де вирощують кеш’ю, з 2019 по 2023 рік спостерігалася втрата первинних лісів на 25%.

«Розширення насаджень зараз іде на південь і схід до так званих «мозаїчних» екосистем сухих лісів і пасовищ. Тож значна частина сухого саванного лісу зараз знаходиться під загрозою, – говорить Джуліан Орам, старший директор Mighty Earth, глобальної правозахисної організації, яка працює над захистом живої планети, в Африканському регіоні.

З огляду на це Mighty Earth вимагає, аби індустрія ввела мораторій на подальше розширення цих ландшафтів і співпрацювала з урядовими структурами, фермерами, біологами та місцевим громадянським суспільством, щоб відновити деградовані території.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Італійці створили веганське морозиво із рідкісних горіхів кенарі, що ростуть у тропічних лісах

Продукт FairFlavor Foods – це веганське морозиво Nth Wonder із горіхів кенарі, які походять з південних індонезійських тропічних лісів. Джелато...

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000 літрів, і це, безумовно, є прямим підтверженням намірів компанії.  Виробничі потужності...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

В Іспанії будують гігантський завод з виробництва м’яса із клітин

Дочірня компанія JBS BioTech Foods почала будівництво в Іспанії свого першого комерційного заводу з виробництва лабораторного м’яса. Будівництво очікувано...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

У біореакторі «варять» із цукру натуральні барвники, яких не існує в природі

Створена ними «безклітинна» платформа може забезпечити біосинтез затребуваних пігментів.Перші...

У Києві печуть ремісничий хліб зі спельтою: рецептура розроблялася два роки

У рецептурі хліба лише чотири інгредієнти — борошно, сіль,...

Сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо

Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з...

Стартап створив каву із жита, кореня кульбаби та чорної смородини

Northern Wonder, заснована в 2021 р., використовує комбінацію нетропічних...

Новини про альтернативний білок

Незважаючи на Covid-19, обсяги фінансування розробки та виробництва альтернативного...

Вибір редактора
В продовження теми