Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Ізраїльський стартап Steakholder Foods представив першого в галузі 3D-друкованого вугра. У майбутньому компанія додасть до продукту також культивовані клітини цієї риби.

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим у світі культивованим окунем разом із сінгапурським виробником культивованого м’яса Umami Meats. Разом вони отримали грант у розмірі $1 млн від Сінгапурсько-Ізраїльського фонду промислових досліджень і розробок на створення інноваційного продукту.

Цього разу Steakholder Foods за допомогою технології 3D-друку вдалося точно відтворити складну текстуру дикого вугра. Для цього технологи створили унікальне поєднання матеріалів та вдалися до точного шарування у процесі друку. 

Вугор Steakholder Food повністю базується на рослинних матеріалах 

Порівняно з існуючими веганськими альтернативами риби технологія ізраїльського стартапу передбачає значну економію вихідної сировини. 

Глобальний ринок вугрів у 2022 році оцінювався в $4,3 млрд. Середньорічний темп зростання ринку – 2,19%. Однак галузь стикається з кількома критичними проблемами, включаючи надмірну експлуатацію диких вугрів та ризик їх зникнення, особливо в Японії, на яку припадає основна частка світового споживання цієї риби. 

Вугрів надзвичайно важко розводити на фермах через їх складний життєвий цикл, зарегульованість сектору та інші проблеми, такі як браконьєрство та торгівля на чорному ринку.

“Випуск друкованого вугра знаменує собою переломний момент у промисловості морепродуктів”, – вважає Арік Кауфман, генеральний директор Steakholder Foods.

За його словами, рослинний вугор – смачний, екологічний та має потенціал до масового виробництва.

Нагадаємо, раніше Steakholder Foods подав на патентування «безсмертну лінію клітин великої рогатої худоби».

Джерела: Steakholder Foods, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Alpha Foods роздає набори для вирощування рослинних нагетсів та бурріто

В рамках кампанії вона пропонує клієнтам безкоштовні насіннєві набори, аби ті самі в домашніх умовах виростили інгредієнти, що використовуються...

Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.Будучи тропічним видом,...

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry. Там вчені зазначають, що суниця лісова цінується...

Borys Shestopalov, HD Group, GFS Shareholder, On National Accelerator to Make Ukraine a Major Player in Global Food Market

Boris Shestopalov is a foodtech evangelist. He represents the generation of business people who create new meanings in seemingly...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Стартап вперше в світі буде виробляти білок з водоростей, цукру та світла в промисловому масштабі

Перші продукти, що містять альтернативний білок Brevel, з’являться на...

Uber купує чилійську службу доставки продуктів. Угоду закриють наступного місяця

Uber придбав мажоритарний пакет акцій Cornershop ще у 2019...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі...

Харчування 2050: яким буде наше меню в майбутньому?

Харчова індустрія стрімко змінюється під впливом нових технологій та...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до...

Вибір редактора
В продовження теми