Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Ізраїльський стартап Steakholder Foods представив першого в галузі 3D-друкованого вугра. У майбутньому компанія додасть до продукту також культивовані клітини цієї риби.

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим у світі культивованим окунем разом із сінгапурським виробником культивованого м’яса Umami Meats. Разом вони отримали грант у розмірі $1 млн від Сінгапурсько-Ізраїльського фонду промислових досліджень і розробок на створення інноваційного продукту.

Цього разу Steakholder Foods за допомогою технології 3D-друку вдалося точно відтворити складну текстуру дикого вугра. Для цього технологи створили унікальне поєднання матеріалів та вдалися до точного шарування у процесі друку. 

Вугор Steakholder Food повністю базується на рослинних матеріалах 

Порівняно з існуючими веганськими альтернативами риби технологія ізраїльського стартапу передбачає значну економію вихідної сировини. 

Глобальний ринок вугрів у 2022 році оцінювався в $4,3 млрд. Середньорічний темп зростання ринку – 2,19%. Однак галузь стикається з кількома критичними проблемами, включаючи надмірну експлуатацію диких вугрів та ризик їх зникнення, особливо в Японії, на яку припадає основна частка світового споживання цієї риби. 

Вугрів надзвичайно важко розводити на фермах через їх складний життєвий цикл, зарегульованість сектору та інші проблеми, такі як браконьєрство та торгівля на чорному ринку.

“Випуск друкованого вугра знаменує собою переломний момент у промисловості морепродуктів”, – вважає Арік Кауфман, генеральний директор Steakholder Foods.

За його словами, рослинний вугор – смачний, екологічний та має потенціал до масового виробництва.

Нагадаємо, раніше Steakholder Foods подав на патентування «безсмертну лінію клітин великої рогатої худоби».

Джерела: Steakholder Foods, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

До 2025 року більше половини продажів в ресторанах перетечуть в онлайн

Минулого тижня компанія Incisiv випустила звіт, який присвячено діджиталізаціі роботи ресторанів швидкого харчування в США і Канаді. Ось його...

Лондонський стартап створив їстівну упаковку з матеріалу, який за добу виростає до метра

Стартап пропонує замінити пляшки, пластикові бокси та поліетиленові пакети на пакування з революційного матеріалу, який можна їсти.Пакування Oohos виготовляється...

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий процес ферментації, зберігаючи автентичний смак та текстуру, які були відомі...

Найтовстіші та найтонші, з омегою та з «неправильного» батату — ринок чіпсів кишить новинками

У міру того як населення світу стає більш уважним до свого здоров’я, виробники чіпсів починають шукати корисніші варіанти. Серед...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після...

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система...

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм...

«Салат майбутнього», створений за аерокосмічними технологіями, зібрав мільйон інвестицій

Загальні інвестиції в проект оцінюються майже в $13 млн Флагманський...

Вибір редактора
В продовження теми