Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

Дві підприємниці з Луцька – Діана Познякевич та Ольга Берестюк – створюють веганські солодощі під брендом GoodMood Food.

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного походження, глютену та шкідливих домішок.

Бренд зародився декілька років тому, коли Діана вирішила стати веганом та відмовитись від їжі тваринного походження. Проте вона зіткнулась з проблемою — асортимент веганських солодощів в місті не надихав.

Діана спробувала робити солодощі самостійно, а пізніше разом з подругою Ольгою вони заснували власний бізнес.

У асортименті GMF – веганські снікерси та твікси, легендарні “горішки”, малинові байти, безліч видів цукерок, тарти, печиво, карамель.

GMF замінив не лише тваринні інгредієнти, але й цукор – на натуральні підсолоджувачі. У цукерках використовують сироп агави, кокосовий органічний цукор, панелу, демерару.

“Сироп агави має найнижчий глікемічний індекс серед усіх підсолоджувачів (14%), а кокосовий цукор – повністю натуральний продукт, що виготовляється ручною працею з бутонів квітів пальм”, – діляться засновниці GMF.

На додаток до цукерок у травні цього року вони запустили оновлену терасу у Луцьку з веганськими сніданками, а також розробили лінійку напівфабрикатів – хелсі млинців, сирників і равіолі. Меню доповнили рослинною безглютеновою випічкою – крафтовим хлібом, булочками, ліпениками й фокаччою, які доставляють по всій Україні.

Також підприємство отримало урядовий грант, кошти з якого пішли на закупівлю холодильного обладнання. Це допомогло збільшити та пришвидшити виробництво, діляться в GMF.

Зараз Діана та Ольга мають більше ніж 50 партнерів по Україні, та планують вихід на полички київських супермаркетів.

Нагадаємо, українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків.

Джерела: GoodMood Food, Міністерство економіки України

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

М’ясо із скандинавського вівса проривається до ресторанів 16 країн, включаючи Європу і США

Проте досі є підприємці, які бачать багато місця у сегменті несправжнього м’яса. Одна з таких – Майя Ітконен, засновниця...

“We’ve started transforming from artisans to a foodtech company.” Dmytro Borysov – on trends in the restaurant business.

The coronavirus crisis has disrupted the restaurant business. New services, formats, and technological solutions allowed them to survive when...

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на втілення автентичної ідеї.Якщо ідея виробу виявиться конкурентоспроможною та цікавою для...

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла коробка, виготовлена з твердого картону Smurfit Kappa Twin Kraft Solid.Його...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Делікатна страва. Смажений бекон із пшениці хрустить та пахне, як справжнє м’ясо

Головними складниками продукту є в’яжучий компонент Lory Bind на...

Рейтинг суперфруктів: ТОП-7 фруктів з високим вмістом антиоксидантів

У процесі життєдіяльності в людському організмі регулярно виробляються «неповноцінні...

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у...

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав...

Український виробник створив веганський мармелад з чорної моркви та спіруліни

Один з найкращих смаків, які вдалося створити за останній...

Вибір редактора
В продовження теми