Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Йогурт з кісточок абрикосів — інноваційний продукт нового року

    Австрійська компанія Kern Tec виготовила альтернативний йогурт, здатний замінити його молочний аналог. Інноваційний продукт створений екологічної сировини – абрикосових кісточок.

    Продукт має горіховий, вершковий смак та вже перевірений на тестових ринках. 

    Йогурт з абрикосових кісточок – не перший продукт Kern Tec. Раніше компанія представила ринку молоко та сир для веганів.

    У вересні цього року Kern Tec оголосила про залучення 12 млн євро фінансування. Ці кошти йдуть на розширення виробництва та подальшу комерціалізацію альтернатив рослинного молока та кондитерських виробів. 

    Продукція Kern Tec виготовляється шляхом екстрагування олії з кісточок абрикосів, слив і вишень, 500 тис. т тонн яких наразі щорічно відправляються на смітник. 

    Співзасновник Kern Tec Майкл Бейтл демонструє інноваційні йогурти компанії з перероблених абрикосових кісточок

    З цих олій формують базовий інгредієнт для рослинних альтернатив молочним продуктам – молока, йогурту та сиру. 

    До речі, Kern Tec продає і самі олії, а також солодощі, наприклад, горіхову нугу та марципани.

    Kern Tec досягла значного успіху з моменту заснування в 2019 році. У 2021 році компанія брала участь в інкубаторі ProVeg Incubator. Альтернативне молоко з абрикосових кісточок компанія випустила минулого року під торговою маркою Wunderkern.

    Молоко виявилося надзвичайно популярним, швидко ставши найбільш продаваним продуктом у веганському супермаркеті BILLA Pflanzilla. У Kern Tec говорять, що мають контракт на закупівлю рослинного молока на мільйони євро на найближчі роки. 

    Продукція компанії уже доступна більш ніж у п’яти країнах, ій планується подальше глобальне розширення.

    Нагадаємо, раніше британці створили гороховий напій, який назвали молоком третього покоління.

    Джерела: Kern Tec, Vegeconomist

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    На вулицях Шанхая з’явилися автономні фудтраки від KFC

    Нещодавно в твіттері було розміщено кілька фотографій автономних ресторанів KFC на колесах в Китаї. Передбачається, що це пілотний проект...

    В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

    Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою створити найбільш екологічний спосіб виробництва білка, максимально насиченого поживними речовинами.Основним...

    Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

    Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону,...

    Найкращі вітаміни в зимовий період: як поповнити запаси природним чином

    З урахуванням особливостей зимового періоду питання правильного вибору вітамінів та складання збалансованого раціону вимагає підвищеної уваги. Причина полягає в...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Стартап створив адаптогенні соки для досягнення внутрішнього дзену

    «Немає кращого способу розслабитися та залишатися врівноваженим у святковий...

    Рослинне м’ясо для собак — штучний інтелект створив принципово новий продукт

    Компанія використає частину фінансування, щоб відкрити уже друге виробниче...

    Вибір редактора
    В продовження теми