Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Одеські волонтери печуть хліб з тризубами у давній швейцарській пекарні, що залишилася в Україні з минулого століття.

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в Україні. 

Один із волонтерів розповідає, що під час Карибської кризи швейцарці готувалися до ядерної війни й для потреб своєї армії зробили близько 150 таких пекарень. В 90 роках понад сотню машин передали в Україну. Одну з них зараз вдалось розшукати у Бессарабії. Придбали, підготували і відразу пустили в роботу.

Мобільна пекарня стала частиною проєкту “Bake for Ukraine”. Це — міжнародний проєкт, співзасновницями якого є дві одеситки. Наразі проєкт підтримують волонтери з різних країн, а українські паляниці збирають донати закордоном.

Хліб у мобільній пекарні 60-х років також печуть за давнім рецептом. Тісто замішують на натуральній заквасці без додавання дріжджів, тож його процес заготівлі та вистоювання є тривалим. 

Пекар починає місити тісто о шостій ранку

Він розповідає, що починали з 50 хлібин на день. Сьогодні випікають 60-62. Це великі об’єми, тож часто залучають бажаючих допомогти.

Далі буханці відправляють військовим, або незахищеним верствам населення, які потребують допомоги.

Олена Ворожейкіна, співзасновниця проєкту “Bake for Ukraine”, додає, що хліб з мобільної пекарні прямує також на захід в Бундестазі, щоб пригостити німецьких політиків та ще раз нагадати, як важливо продовжувати підтримувати Україну.

До слова, раніше в Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями.

Джерела: Bake for Ukraine, Суспільне

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні створили круасан з начинкою зі списку спадщини ЮНЕСКО

Основою страви став зерновий круасан, вперше представлений у меню Lviv Croissants, а начинкою — свинина в томатно-сливовому соусі з...

Швейцарський гігант Migros варить рослинні яйця з сої. Їх продаватимуть уже в листопаді

Це останнє доповнення до рослинної лінійки V-Love. Яйце під назвою The Boiled виготовлене з соєвого білка і буде доступне в...

Коктейль з левовою гривою. Енергетичний шот на травах та грибах знижує стрес та навіть вагу

Енергетичний напій виготовляється на рослинній основі та має смак ягід. На розробку рецептури пішло п’ять років Запатентована формула включає адаптогени, трави,...

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на останньому етапі, тобто безпосередньо до споживача.Так, у новому звіті Allied...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Nirvana першою в історії створила воду, яка підвищує продуктивність м’язів

Джерельна вода Nirvana HMB містить у своєму складі запатентовану...

Новини про альтернативний білок

Незважаючи на Covid-19, обсяги фінансування розробки та виробництва альтернативного...

«Ковбойський» стартап хоче повторити процес поїдання коровою трави за допомогою мікробів та перевинайти сир

Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман....

Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у...

Вибір редактора
В продовження теми