Ринок веганської риби подвоїться. Її створюють із баклажанів

Cвітовий ринок веганських сашимі до 2033 року сягне $218,8 млн, зростаючи із середньорічним темпом у 8,5%. Як свідчать дані свіжого звіту Future Market Insights, станом на 2023 рік цей сегмент оцінюється у $104,9 млн.

Оскільки споживачі дедалі більше хвилюються про навколишнє середовище, добробут тварин і власне здоров’я, попит на морепродукти рослинного походження стрімко зростає. 

Водночас збільшується інтерес до японських страв, таких як суші та сашимі. Ці фактори призведуть до зростання попиту і на веганські сашимі.

Протягом найближчих 10 років урядові ініціативи, які підтримують розвиток харчових продуктів рослинного походження, сприятимуть розширенню галузі, а нові технології дозволять виробляти більш якісні та реалістичні продукти, очікують аналітики. 

Розширення економіки в азіатських країнах, зростаючий інтерес до кухні ф’южн і збільшення попиту на напівфабрикати також сприятимуть зростанню.

Однак розширення ринку може бути обмежено доступністю в деяких регіонах, а також високими виробничими витратами. Крім того, багато споживачів не знають про веганські сашимі.

Future Market Insights очікує, що ключовими виробниками веганських сашимі будуть Великобританія, США, Індія та Китай.

Оскільки ринок відносно новий, тут є значний простір для нових стартапів

Проте конкуренція також зростатиме, особливо коли існуючі підприємства з виробництва рослинних морепродуктів почнуть розширюватися на сашимі.

Наразі одним із найбільш значущих гравців ринку є GTFO It’s Vegan, яка у 2021 році оголосила, що пропонує найширший у США асортимент веганських сашимі. 

Серед інших виробників — нідерландська компанія Vegan ZeaStar і австралійська Boldly.

Веганські сашимі переважно створюють із соєвого, пшеничного, горохового або іншого рослинного білка. Американська Good Catch виготовляє сашимі із суміші білків гороху, нуту, сої та сочевиці (до речі, ця риба уже є і на українському ринку). А Ocean Hugger Foods створює рослинні альтернативи з помідорів і баклажанів, які перероблені так, щоб імітувати текстуру та смак сирої риби.

Джерела: Future Market Insights, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Студенти отримали майже $1 млн на створення морепродуктів за допомогою ШІ

В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють над масштабним виробництвом лабораторної риби Використовуючи ШІ, дослідники створюють геномні та...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три «спиртові» напої, що не містять алкоголю.Optimist позиціонує свій продукт як...

Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання...

У Кривому Розі роблять борошно з плоду довголіття, сушать на чіпси та печуть фокаччу

Вона розповідає, що на старті, розпочавши вирощувати батат, її...

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG),...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне...

Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує...

Вибір редактора
В продовження теми