Смажений овес та дріжджі – стартап варить унікальний шоколад

Німецький стартап Planet A Foods взявся замінити тропічні продукти місцевими альтернативами, і почав з какао та пальмової олії.

За допомогою власної технології ферментації компанія створила шоколад – у 10 разів більш стійкий та на 20% дешевший за звичайний.

Щоб імітувати органолептичні властивості шоколаду, зробити його ніжним та плавно танучим у роті, Planet A Foods багато працювала над смаком, а також розробкою заміни какао-порошку і какао-масла.

В результаті стартап розробив процес бродіння, який перетворює побічні потоки та інгредієнти, вирощені в Німеччині та на Глобальній Півночі, у «більш цінні» інгредієнти, такі як пальмова олія та альтернативи какао. 

Співзасновник стартапу доктор Максиміліан Марквет розповідає, що важливим інгредієнтом какао-порошку є овес. 

«Ми особливим чином ферментуємо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила моя сестра Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак на какао», – ділиться він. 

Інший інгредієнт, призначений для заміни какао-масла, також використовує технологію точної ферментації.

Точне бродіння дозволяє мікроорганізмам, таким як дріжджі, виробляти складні органічні молекули

Planet A Foods використовує побічні потоки з промисловості – наприклад, патоку з переробки цукрових буряків — для живлення олійного штаму дріжджів, здатного виробляти еквівалент какао-масла.

Змішування двох інгредієнтів разом – інноваційного какао-порошку та какао-масла – дозволяє отримати шоколад без какао.

Далі стартап розглядає виробництво альтернативи білому та темному шоколаду, а також кокосовому маслу.

Джерела: Planet a Food, Foodentrepreneurs

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап заручився підтримкою нових інвесторів — Gullspång Re: food, Eurazeo, Norrsken...

Стартап отримав желатин без корів — допомогли мікроби

Традиційно желатин роблять із колагену корів чи свиней. Він має широкий спектр застосування — лікарські засоби, харчова промисловість, тканинна...

Повстання машин. Роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки

Такий планується розмістити в магазині ShopRite в Монро, штат Нью-Йорк (США).Робот, якого вже охрестили «Смайликом», гратиме музику та, ймовірно,...

Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен...

Сімейна пивоварня з великою історією запустила пиво із макаронів

Цього місяця на полицях магазинів з'являться Pale Ale (4.7%...

Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе...

Вибір редактора
В продовження теми