Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Екологічну каву вироблятимуть в будь-якому приміщенні, де можна поставити біореактор. До такого висновку прийшли науковці з Центру технічних досліджень Фінляндії.

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без ґрунту та ключові тенденції, що стимулюють інновації у виробництві екологічно чистої кави.

За словами доктора Хейко Рішера, головного наукового співробітника і керівника відділу біотехнології рослин, біотехнологічний підхід є повністю прозорим із набагато менш складним ланцюжком створення вартості.

«Клітини рослини кави розмножуються та вирощуються в стерильних умовах у біореакторі. Потім клітинну біомасу збирають, сушать і обсмажують. Кавовий напій зварений у звичайному режимі і є 100% справжньою кавою, а не замінником», – розповідає він.

Для дослідження вчені використовували комерційні саджанці Coffea arabica як джерело листових експлантів. Для виробництва біомаси клітини кави культивували у хвильовому біореакторі.

Біореактори можуть значно «пришвидшити» виробництво кави, говорять вчені

Традиційно вирощена кава дає один-два врожаї на рік, тоді як нову партію вирощеної в лабораторії кави можна приготувати за місяць завдяки контрольованому процесу та нескінченно поновлюваній природі клітин кавових рослин, що усуває необхідність вирощувати нові рослини з насіння.

Партії кави на основі клітинної культури на запах і смак нагадують звичайну каву.

Нагадаємо, чай та кава майбутнього допомагає мислити та береже від депресії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає дійсно як куряче – зі “справжнім” жовтком та білком. Його...

Oleksii Kovalenko, ‘Epicur’ brand founder: on earning reputation and money on the philosophy of happiness

Even in his daily life, this person wears clothed in the corporate green colors. It's hard to catch him...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у...

На створення нових робочих місць можна отримати 5 млн грн від американської програми

У рамках програми передбачено близько 20 грантів на суму...

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап...

Ukrainian hot chili peppers. Українська компанія виготовляє найгостріші соуси за «живою» технологією

Соуси виготовляються за технологією холодної ферментації, що дозволяє зберегти...

Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев'яти...

Вибір редактора
В продовження теми