Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Екологічну каву вироблятимуть в будь-якому приміщенні, де можна поставити біореактор. До такого висновку прийшли науковці з Центру технічних досліджень Фінляндії.

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без ґрунту та ключові тенденції, що стимулюють інновації у виробництві екологічно чистої кави.

За словами доктора Хейко Рішера, головного наукового співробітника і керівника відділу біотехнології рослин, біотехнологічний підхід є повністю прозорим із набагато менш складним ланцюжком створення вартості.

«Клітини рослини кави розмножуються та вирощуються в стерильних умовах у біореакторі. Потім клітинну біомасу збирають, сушать і обсмажують. Кавовий напій зварений у звичайному режимі і є 100% справжньою кавою, а не замінником», – розповідає він.

Для дослідження вчені використовували комерційні саджанці Coffea arabica як джерело листових експлантів. Для виробництва біомаси клітини кави культивували у хвильовому біореакторі.

Біореактори можуть значно «пришвидшити» виробництво кави, говорять вчені

Традиційно вирощена кава дає один-два врожаї на рік, тоді як нову партію вирощеної в лабораторії кави можна приготувати за місяць завдяки контрольованому процесу та нескінченно поновлюваній природі клітин кавових рослин, що усуває необхідність вирощувати нові рослини з насіння.

Партії кави на основі клітинної культури на запах і смак нагадують звичайну каву.

Нагадаємо, чай та кава майбутнього допомагає мислити та береже від депресії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці роблять унікальні продукти із в’єтнамського органічного горіху

Сімейне виробництво заснувало подружжя веганів – Василь Трачук та Юлія Ворковенко. Василь, будучи технологом, розробив авторську рецептуру продуктів. Юлія...

Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над створенням ряду інгредієнтів із використанням частин плодів какао, які вважаються...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка Perfect Day, створеного шляхом точного бродіння.  Протеїн являє собою коров’яче молоко,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Стартап придумав, як добувати найдорожчий інгредієнт для лабораторного мяса без забою корів

Продукт доступний у сегменті B2B для продажу компаніям, які...

Хутро з кропиви — у Копенгагені показали нові рослинні тренди моди

Вони створені у стилі популярних сумок Ganni Bou, але...

NASA даст $1 млн тому, хто розробить меню для астронавтів у міжпланетних перельотах

Це - загальний призовий фонд ІІ етапу конкурсу, де...

Британський стартап створив багаторазову пляшку з сировини, яка раніше росла тільки у тропіках

Пляшка для води Bottle Up виготовляється з цукрової тростини,...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються...

Вибір редактора
В продовження теми