Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Технологічна компанія GaeaStar, яка базується в Сан-Франциско та Берліні, створює надтонкі глиняні харчові ємності як альтернативу одноразовому пластику.

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та солі.

Компанія називає глиняний посуд «геонейтральними», адже він створений з природних земних матеріалів і не залишає жодних шкідливих відходів, розпадаючись на пил. Після використання посуд можна просто розбити.

Засновник GaeaStar Санджив Манкотія надихнувся ідеєю виробництва біорозкладаних горняток у давньої індійської культури під час одного із візитів у країну свого походження.

Засновник GaeaStar Санджив Манкотія

Проте GaeaStar зробила процес виготовлення посуду інноваційним та ефективним. 

На створення глиняного горнятка за допомогою 3D-принтеру потрібно менше 30 секунд

“З нашими чашками ми створили абсолютно нову категорію в харчовій промисловості. Зазвичай у вас є одноразовий пластиковий стаканчик, який коштує кілька центів, і викидається після використання. Або ви купуєте за кілька доларів керамічну чашку, яка служить роками. Посередині нічого не було. Тепер ми створили унікальну посудину, яка забезпечує зручність фарфору та можливість екологічного одноразового використання”, – ділиться засновник GaeaStar.

Перша мікрофабрика GaeaStar була запущена в Берліні в 2022 році. Тут же вони провели свій перший pop-up і швидко розпродали 3500 виготовлених чашок. Після цього Манкотія наважився на повноцінний запуск і зараз його компанія виготовляє десятки тисяч ємностей на місяць, у тому числі, стакани для німецького магазину морозива Rosa Canina.

Завдяки фінансовому вливанню у $6,5 млн компанія також будує невелику фабрику в США, яка виготовлятиме мільйони чашок на рік.

Нагадаємо, раніше екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків.

Джерела: GaeaStar, foodinspiration

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корейський стартап створив інгредієнт, який надає рослинам смак м’яса

ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із морських водоростей. Як повідомляється, він надає м’ясним праймерам рослинного походження...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Першовідкривач альтернативного м’яса створив яловичину четвертого покоління — із авокадо

Інноваційне рослинне м’ясо складається з олії авокадо, має знижений вміст насичених жирів, натрію та підвищену кількість білка, а також...

Нетрадиційна орієнтація: 70% споживачів заплатили б за клітинну курятину на четверть більше

Після того, як їм показали фотографії культивованого курячого продукту та прочитали опис того, як він був підготований, 72% сказали,...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Може вас зацікавити

Із бузини та брусниці створять порошки для соків з пребіотиками. Їх можна їсти сухими

Asiros створює суміші, які поєднують в собі переваги клінічно...

Уже в продажу: Рослинне м’ясо Beyond Meat в мережі супермаркетів «Сільпо»

Beyond Meat називають справжньою їжею майбутнього, адже всі продукти...

Вибір редактора
В продовження теми