Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Технологічна компанія GaeaStar, яка базується в Сан-Франциско та Берліні, створює надтонкі глиняні харчові ємності як альтернативу одноразовому пластику.

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та солі.

Компанія називає глиняний посуд «геонейтральними», адже він створений з природних земних матеріалів і не залишає жодних шкідливих відходів, розпадаючись на пил. Після використання посуд можна просто розбити.

Засновник GaeaStar Санджив Манкотія надихнувся ідеєю виробництва біорозкладаних горняток у давньої індійської культури під час одного із візитів у країну свого походження.

Засновник GaeaStar Санджив Манкотія

Проте GaeaStar зробила процес виготовлення посуду інноваційним та ефективним. 

На створення глиняного горнятка за допомогою 3D-принтеру потрібно менше 30 секунд

“З нашими чашками ми створили абсолютно нову категорію в харчовій промисловості. Зазвичай у вас є одноразовий пластиковий стаканчик, який коштує кілька центів, і викидається після використання. Або ви купуєте за кілька доларів керамічну чашку, яка служить роками. Посередині нічого не було. Тепер ми створили унікальну посудину, яка забезпечує зручність фарфору та можливість екологічного одноразового використання”, – ділиться засновник GaeaStar.

Перша мікрофабрика GaeaStar була запущена в Берліні в 2022 році. Тут же вони провели свій перший pop-up і швидко розпродали 3500 виготовлених чашок. Після цього Манкотія наважився на повноцінний запуск і зараз його компанія виготовляє десятки тисяч ємностей на місяць, у тому числі, стакани для німецького магазину морозива Rosa Canina.

Завдяки фінансовому вливанню у $6,5 млн компанія також будує невелику фабрику в США, яка виготовлятиме мільйони чашок на рік.

Нагадаємо, раніше екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків.

Джерела: GaeaStar, foodinspiration

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків

“War times, war desserts або які часи, такі і їжаки”, – говорить виробник, презентуючи протитривожні цукерки у вигляді їжаків...

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і...

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те, що ринок уже і без того переповнений подібними пропозиціями.Свій продукт...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву...

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше...

Названі світові потужності виробництва їжі із мікробів. Де найбільше?

Згідно з даними останнього звіту Інституту доброї їжі (Good...

Перша в Україні високогірна сироварня виготовлятиме сир з «митою кіркою»

Технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні Він полягає...

Вибір редактора
В продовження теми