Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Функціональна їжа з відпрацьованого ячменя, який лишається від виробництва солоду, отримала нагороду на конкурсі 2023 SICC Awards.

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових наук і технологій Національного університету Сінгапуру, у співпраці з Nestlé Singapore і Nestlé R&D Center.

Разом з харчовим гігантом стартап перепрофілював ячмінні відходи на продукт, що допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Відпрацьовані зерна мелють на порошок та отримають білкову клітковину. Її за допомогою власного процесу екстракції перетворюють на ячмінну локшину W0Wnoodle.

Формула W0Wnoodle не призводить до коливання цукру в крові, стверджує бренд, спираючись на клінічні дослідження. 

KosmodeHealth позиціонує свою здорову їжу як ліки 

W0Wnoodle буде особливо корисною людям з діабетом або хворобами шлунка.

«KosmodeHealth Singapore разом з Nestlé перетворили відпрацьований ячмінь на інгредієнти з високим вмістом білка та клітковини для кращого харчування людини. Вони взяли те, що традиційно було побічним харчовим потоком, і перетворили його на щось корисне», — говорить Віктор Міллс, виконавчий директор Сінгапурської міжнародної торгової палати.

За його словами, здебільшого такі відходи викидаються на сміттєзвалища або, у кращому випадку, переробляються на корми для тварин. 

Нагадаємо, раніше із ячменю створене повноцінне молоко. У ячмінному молоці є те, що шукають споживачі – білок (від 5 до 8 грамів), вітамін D, кальцій. Також йому притаманний вершковий смак.

Джерела: W0Wnoodle, Foodingredientfirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Нідерландах новорічне пиво варять з ялинкових голок

В Нідерландах знайшли застосування ялинкам після новорічних свят. Місцева броварня Lowlander Beer розробила рецепт пива з хвої. Для виробництва...

В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус...

Мікробний сир отримав $120 млн інвестицій, а компанія-виробник подорожчала в 10 разів

Оцінка компанії зараз зросла до $325 млн - в 10 разів більше, ніж у минулому році. А її продажі...

Чому ми всі маємо їсти білок, і де його шукати тим, хто не їсть тварин

Білок, він же протеїн, має бути в раціоні всіх, в тому числі літніх людей, коли м’язова маса зменшується, і...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Переселенці відкрили у Хмельницькому пекарню, де печуть «маріупольські слойки» з в’яленими томатами

Пекарню відкрили влітку 2023-го. До цього, розповідає Олексій Сапаров, півтора...

Шоколадний гігант випустив перший у світі какао-сік, над яким працював 15 років

Какао-сік Elix, виготовлений із 100% чистого какао-фрукта, має пікантний...

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит...

Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій Інновація...

Вибір редактора
В продовження теми