Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Українські підприємці за 20 км від Львова у селі Мильчиці створюють незвичайні сири під брендом "Гарбузовий рай" – коров'ячий із ягодами чорниці, з білою пліснявою та ялівцем, а також камамбер з чорнилами каракатиці.

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка.

Вони розповідають, що назвали сироварню на честь домашнього улюбленця – собаки Гарбузика. 

Варить та проводить дегустацію сирів подружжя у приміщенні колишньої старої австро-угорської школи 1870 року, яку спочатку орендували, а пізніше купили та зробили капітальний ремонт. 

Фішками «Гарбузового раю» є сири «Ґодз», «Магура», «Верде», а також «Говерла»

«Ґодз» – це сирні кульки розміром з тенісний м’ячик, де всередині – сир з часником, а ззовні чорний перець. 

«Магура» – пірамідки з травами, обкатані у копченій паприці. Такий сир споживають свіжим від 7 днів і ставлять на витримку до року. На ранніх стадіях він виглядає більше як домашній, а через місяців три матиме структуру пармезану. 

«Верде» – це кульки з горіхами, зовні покриті базиліком і орегано. Також є «Довбуш» – сир з блакитною цвіллю, на відточення рецептури якого пішло 2 роки.

Віднедавна заслужено популярним став і витриманий сир “Говерла”. У жовтні він був нагороджений сріблом на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023 у Норвегії.

Джерела: Гарбузовий рай, Facebook, Твоє місто

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тунець із кавоварки: агрентинці хочуть добувати протеїн із міцелію грибів

Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути кнопку, і ви гарантовано отримаєте 300 гр білка. Саме так...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння твердих сирів, компанія обіцяє забезпечити автентичний смак і текстуру, що...

Кето-шейк. Для веганів та адептів кето-дієти розробили порошкову соняшникову олію

Нові продукти — соняшникова олія в порошку, суха олія з авокадо та олія з насіння льону.У компанії розповідають, що найчастіше...

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті білком. Потужним джерелом білку можуть стати комахи та водорості.Виробництво цих...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

На інноваційну бізнес-ідею у сфері їжі можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримати бізнес, який постраждав під...

Ні риба, ні м’ясо: рослинні бургери з’являться в McDonald’s

Рішення McDonald's цілком логічне, адже конкуренти активно включають штучне...

Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують...

Що таке альтернативний білок? Історія його дослідження, стартапи і технології

Замінники м'яса із гороху; макаронні вироби, які містять білок...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Вибір редактора
В продовження теми