П’ять найкорисніших овочів для зміцнення імунітету

Імунна система кожної людини – це захисний бар’єр для організму, який знешкоджує будь-яку потенційну загрозу – інфекції, шкідливі мікроби, віруси, чужорідні мікроорганізми, що проникають всередину. Імунітет представляє собою надскладну ієрархію із більш ніж 10 видів клітин та 400 типів рецепторів. Його робота нерозривно пов’язана і регулюється нервовою системою, ендокринною та складається з основних та периферійних внутрішніх органів. Імунітет, як і весь людський організм, потребує регулярної підтримки, живлення і зміцнення.

Способи зміцнення імунітету

Ефективними методами для покращення імунітету є загартовування, здорове харчування, заняття спортом і різноманітні фізичні навантаження, дотримання правил гігієни. Детальніше розглянемо, що треба їсти, які продукти вживати у збільшеній кількості, щоб протистояти вірусам та хворобам.
Не новина, що людина – це те, що вона їсть. Тому в щоденний раціон як дорослих, так і дітей необхідно включати ті продукти рослинного і тваринного походження, які зміцнюють імунітет. І головне – їх треба вживати у сирому вигляді. Засвоєння термічно необроблених продуктів принесе найбільшу користь для організму.

Овочі, що покращують роботу імунної системи

Усі овочі корисні й мають набір певних вітамінів та мікроелементів.
Овочі, які займають п’ять найвищих позицій у списку найкорисніших продуктів.

  1. Червоний солодкий перець – невичерпне джерело вітаміну С. Тут його навіть більше, ніж в цитрусах. Крім того, болгарський перець багатий вітамінами групи В: В1, В2, В9, Р, РР та каротином. Не обрізайте перець навколо плодоніжки – там міститься найбільша концентрація корисних речовин.
  2. Часник – має незамінний для організму мікроелемент селен, нестача якого дуже відзначається на роботі імунної системи. Калій, кальцій, йод, фосфор, марганець, вітаміни групи В, С – великий список вітамінів. Для організму він надає бактерицидну та протигрибкову дію. Потрібно зважати, що його не слід споживати у надмірній кількості. Часник досить гострий, тому може пошкодити слизову оболонку шлунка та органів травлення.
  3. Помідори складаються з великої кількості каротиноїдів, містять вітаміни В, С та фолієву кислоту. Як і всі овочі червоного кольору, помідори багаті на клітковину, калій, фосфор, кальцій, цинк. Діють на організм як антиоксиданти.
  4. Морква – це овоч-рекордсмен за кількістю вітаміну А, який відповідає за зір. Морква збагачує наш організм вітамінами В, С, Е, К, магнієм, кальцієм, калієм, натрієм, цинком, залізом, глюкозою, фруктозою.
  5. Броколі. Недарма її вводять як перший прикорм для малюків. Вона містить клітковину, калій, марганець, йод, фолієву кислоту, вітаміни А, С. Броколі має в собі кальцію більше, ніж в молоці. Її регулярне вживання здатне покращити роботу серця, травної системи, нормалізує усі процеси росту і розвитку в організмі. Найкраще засвоюється організмом разом із жирами.

Потрібно пам’ятати, що найкориснішими будуть лише свіжі овочі, овочі гарної якості та ті, які зберігаються правильно. Овочі найкраще зберігати сухими й немитими у холодильнику. Для цього розраховані нижчі висувні піддони з температурою 8-10 градусів. При нижчій температурі овочі можуть псуватися. Не заповнюйте такі контейнери доверху – відсутність достатньої циркуляції повітря прискорить процеси гниття. Кожен вид овочів треба зберігати окремо один від одного. Часник краще зберігати у мішечках із тканини у кухонних коморах – він не любить занадто низької температури у холодильнику.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ресторан 5-зіркового готелю в Абу-Дабі в Надвечір’я Різдва пригощатиме кутею, борщем та голубцями

На захід вже зареєструвалися близько 160 осіб, а пригощатиме різдвяними стравами ресторан White 5-зіркового готелю Jumeirah at Saadiyat Island...

Каліфорнійська паста з ізюму замінить яйця, масло та цукор у випічці майбутнього

Зі слів Тіма Кенні, віце-президента з маркетингу KRMB, ізюм має низький вміст жиру та натрію, містить нерафінований цукор та...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився...

Українська компанія пакує сир у стіки та змішує з червоною ікрою

Сир створено спеціально як снек до ранкової кави, і компанія сподівається, що він стане новим щоденним ритуалом для українців. «А...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Стартап отримав 6 млн євро на завод, який вироблятиме харчову олію із тирси

Інвесторами стали Voima Ventures, 2C Ventures, Nordic Foodtech VC,...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену,...

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США,...

У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий...

Український бренд ліпить пельмені з м’ясом із буряку та ламінарії

"Ми розклали м’ясо на компоненти та заново зібрали, використовуючи...

Вибір редактора
В продовження теми