Два харчових гіганти створили алкоголь зі смаком легендарного сиру

Doritos разом з інноваторм у сфері смаків Empirical, що належить PepsiCo, випустили лімітовану партію алкоголю зі смаком легендарного сиру начо.

Напій має особливий профіль, який нагадує легендарну закуску, зі смаком умамі, гострим ароматом сиру начо та м’яким солоним післясмаком.

Алкоголь рекомендується споживати у чистому вигляді, з льодом або використовувати як родзинку в класичних коктейлях, таких як Маргарита або Кривава Мері.

Новою розробкою Doritos прагне «порушити культуру» та запропонувати «несподівані, сміливі враження». 

«Ми вважаємо, що настав час порушити категорію алкогольних напоїв, запропонувавши наш культовий смак сиру начо в пляшці», – сказала Тіна Махал, старший віце-президент з маркетингу у Північній Америці.

Щоб додати складний та багатошаровий аромат Doritos Nacho Cheese, Empirical вдалася до інновацій. 

Сирний аромат – це щось за рамками традиційних категорій алкогольних напоїв, говорить Ларс Вільямс, генеральний директор Empirical

Процес виготовлення алкоголю передбачає використання справжніх чіпсів Doritos і подальшого їх вилучення за допомогою вакуумної дистиляції. Цей метод працює при нижчих температурах порівняно з традиційною дистиляцією, таким чином зберігаючи повний спектр смаків.

До слова, подібний експеримент – не перший у світі. Раніше американська Arby’s випустила обмежену серію Crinkle Fry Vodka і Curly Fry Vodka. Обидва спиртні напої виготовлені з високоякісної картопляної горілки та мають присмак знаменитої французької хвилястої картоплі фрі.

Нагадаємо, австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тофу тобі в бургер: Перша веганська мережа почала торгуватися на біржі

Компанія відкрила свій перший ресторан у 2016 р., а два роки потому – власний виробничий цех, що дозволило їй...

Українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків

“War times, war desserts або які часи, такі і їжаки”, – говорить виробник, презентуючи протитривожні цукерки у вигляді їжаків...

Виробникам морозива, соків та готових страв роздадуть по 4 тис євро грантів

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані,...

Розробили протеїнові батончики з курятини: в асортименті перець та гарячий мед

Трендові курячі снеки стануть частиною флагманської лінійки бренду Tender Chicken Bites, який дебютував у березні.Виготовлені з курятини та спецій,...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі...

Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес,...

Вибір редактора
В продовження теми