Два харчових гіганти створили алкоголь зі смаком легендарного сиру

Doritos разом з інноваторм у сфері смаків Empirical, що належить PepsiCo, випустили лімітовану партію алкоголю зі смаком легендарного сиру начо.

Напій має особливий профіль, який нагадує легендарну закуску, зі смаком умамі, гострим ароматом сиру начо та м’яким солоним післясмаком.

Алкоголь рекомендується споживати у чистому вигляді, з льодом або використовувати як родзинку в класичних коктейлях, таких як Маргарита або Кривава Мері.

Новою розробкою Doritos прагне «порушити культуру» та запропонувати «несподівані, сміливі враження». 

«Ми вважаємо, що настав час порушити категорію алкогольних напоїв, запропонувавши наш культовий смак сиру начо в пляшці», – сказала Тіна Махал, старший віце-президент з маркетингу у Північній Америці.

Щоб додати складний та багатошаровий аромат Doritos Nacho Cheese, Empirical вдалася до інновацій. 

Сирний аромат – це щось за рамками традиційних категорій алкогольних напоїв, говорить Ларс Вільямс, генеральний директор Empirical

Процес виготовлення алкоголю передбачає використання справжніх чіпсів Doritos і подальшого їх вилучення за допомогою вакуумної дистиляції. Цей метод працює при нижчих температурах порівняно з традиційною дистиляцією, таким чином зберігаючи повний спектр смаків.

До слова, подібний експеримент – не перший у світі. Раніше американська Arby’s випустила обмежену серію Crinkle Fry Vodka і Curly Fry Vodka. Обидва спиртні напої виготовлені з високоякісної картопляної горілки та мають присмак знаменитої французької хвилястої картоплі фрі.

Нагадаємо, австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

McDonald’s реконструював найбільший ресторан в Україні. Тепер він з ліфтом.

Зазначається, що загальна площа оновленого ресторану сягає 944 кв м, має 193 посадкових місця в залі та ще 88...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, годуватиме тайців яловичиною із лабораторії

Очікується, що процес затвердження триватиме близько 18 місяців, а вихід продукту на ринок планується у 2026 році.Компанія звернулася до...

Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався з американською компанією виробником солодощів Terry, аби створити неймовірне святкове...

М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються.Разом з Protix м’ясний гігант побудує в США...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Батлхантер для PepsiCo: автомат навчили сортувати пляшки

Автомат вміщує 1000 пластикових пляшок, 850 алюмінієвих банок та...

Особистий шеф-кухар Пола Маккартні та Елтона Джона схвалив білок із люпину

Скотт Фіндлі свого часу навчався у Гордона Рамзі та...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне...

У Кривому Розі роблять борошно з плоду довголіття, сушать на чіпси та печуть фокаччу

Вона розповідає, що на старті, розпочавши вирощувати батат, її...

Вибір редактора
В продовження теми