Гейтс та Безос запускають йогурти із вулканічних грибків

Чиказький харчовий технологічний стартап Nature's Fynd у січні представить перші у світі йогурти на основі грибків.

Це третя лінійка продуктів компанії, яка ввійшла у список найкращих у бізнесі за версією журналу Inc. у 2023 році. Раніше Nature’s Fynd випустив вершкові сири й “вулканічне” м’ясо, які вже доступні в американських мережах Sprouts and Whole Foods.

Nature’s Fynd – стартап із ферментації, який підтримує Білл Гейтс, Джефф Безос та Ел Гор 

«На переповненому ринку безмолочних йогуртів, які часто жертвують поживністю заради смаку або навпаки, ми створили перший у світі йогурт на основі грибів – він смачний, поживний та екологічний, – сказав Томас Йонас, засновник і генеральний директор Nature’s Fynd. 

Томас Йонас, засновник і генеральний директор Nature’s Fynd

Інноваційні йогурти Nature’s Fynd будуть представлені у трьох смаках: ваніль, полуниця та персик.

Доступні в одноразових контейнерах об’ємом 150 грамів, вони містять 8 г білка, 8-9 г загального цукру та 4 г клітковини, проти 6,6 г білка, 19 г цукру та нульової кількості клітковини для знежиреного фруктового йогурту на молочній основі. 

Йогурти містять живі культури, мають незамінні амінокислоти та сприятливі профілі травлення, а також не включають поширених алергенів, таких як соя, горіхи чи глютен.

Основний інгредієнт, альтернатива молоку, виготовляється з протеїну під назвою Fy

Інгредієнт народився в результаті дослідження, проведеного для NASA щодо штаму грибка, знайденого в гейзерах Єллоустонського національного парку, під назвою Fusarium strain flavolapis

Щоб стати їжею, природній організм включається у ферментацію біомаси у запатентованій рідинно-повітряній системі.

Що також унікально, Nature’s Fynd вирощує біомасу на рідкій поверхні, а не занурює її в рідину або вирощує на твердій речовині.

Джерела: Nature’s Fynd, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес, виготовлений з жирної печінки качок і гусей, яких примусово догодовують.Урядові...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт, який дозволяє відтворити соковитість та смак стейку, подібно до жиру...

Європейський проєкт друкує автозапчастини із кукурудзи, лимонів та мигдальної шкаралупи

Це демонструє проєкт BARBARA, який фінансується Європейською комісією та приватним сектором.Проєкту вдалося зі звичайних харчових залишків, включаючи лимонну цедру,...

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить шість нових позицій для тих, хто споживає виключно рослинну їжу.«Ми...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже...

Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує...

Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше...

В Іспанії створили упаковку із сироватки. Вона подовжить термін зберігання сиру на 50%

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, з 18...

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується...

Вибір редактора
В продовження теми