Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil & Fat і Kagoshima Bank.
Разом з останнім грошовим вливанням загальний обсяг фінансування DAIZ сягнув $87,6 млн.
Це – найбільша сума, будь-коли залучена харчовою технологічною компанєю в Японії
DAIZ планує використати кошти для будівництва свого нового виробничого заводу в Кумамото, який стане найбільшим м’ясним заводом у Японії.
Запуск об’єкта запланований на лютий 2025 року. Перша черга будівництва включає потужності з виробництва рослинного м’яса у 8 тис. т на рік.
Згодом завод щорічно виготовлятиме 20 тис. тонн рослинного м’яса
DAIZ використовує запатентовану технологію, яка передбачає застосування високого тиску. Цілі соєві боби пророщуються під тиском для активації ферментів і збільшення кількості вільних амінокислот, які сприяють кращому смаку та текстурі без синтетичних добавок.
Отриманий інгредієнт DAIZ називає «диво-чіпсами».
У подальшому процесі їх використовують для приготування безлічі м’ясних продуктів рослинного походження, таких як смажена курка, бургери та тунець.
Нагадаємо, раніше голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів.
Джерела: DAIZ, The Green Queen