Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

Компанія Mellifera з Болгарії розробила продукт спортивного харчування на основі меду – органічний медовий енергетичний гель.

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню та енергетичним гелям», — підкреслює Біляна Лоундес-Ніколова, засновник і генеральний директор компанії. 

Спочатку мед-гель створювався для спортсменів, але зараз його споживають різні категорії споживачів, які потребують енергії. 

«Наприклад, ми почали працювати зі студентами, які готуються до іспитів», — каже засновниця.

Вона підкреслює, що енергетичні гелі стають дедалі популярнішими серед спортсменів, але багато з них виготовлені на мальтодекстрині, який пройшов високу обробку. Крім того, щоб отримати правильне співвідношення цукрів, виробники додають фруктозу. 

«Мед — це природне поєднання глюкози та фруктози, — говорить Лаундес-Ніколова. — Це природний вуглевод; він має нижчий глікемічний індекс і може бути гарним продуктом після тренувань на витривалість». 

Основою енергетичного гелю є мед, який становить 90% готового продукту

Усі інгредієнти гелю сертифіковані як органічні. Окрім меду у складі є спіруліна, какао, ліофілізовані та подрібнені фрукти. 

Гелі доступні в семи смаках і не містять штучних ароматизаторів і барвників. 

Також гелі сертифіковані Informed Sport, яка перевіряє «кожну партію на наявність речовин, заборонених у спорті, відповідно до Всесвітнього антидопінгового агентства».

Нагадаємо, раніше сімейне господарство в Україні створило енергетичні медові снеки для ЗСУ.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Lay’s перетворив свою фірмову картоплю в унікальну горілку до святкового сезону

Відомий своїми картопляними чіпсами бренд Lay’s, котрий належить PepsiCo, дебютував в абсолютно новій категорії — якраз до найближчих свят.Lay’s...

Coca-Cola випустила лімітовану версію напою, створеного штучним інтелектом

Напій Y3000 було створено з використанням даних, зібраних від споживачів, які взаємодіяли з медіа-додатками компанії. У створенні візуального дизайну,...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону без традиційного пластикового покриття. Ложки – теж паперові. Морозиво буде продаватися...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Швейцарка сушить на Тернопільщині органічні чаї за прадавнім методом

Засновницею бренду стала Крістіна Лібергер, швейцарка, яка переїхала до...

Стартап придумав, як добувати найдорожчий інгредієнт для лабораторного мяса без забою корів

Продукт доступний у сегменті B2B для продажу компаніям, які...

Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів....

Колишній топ-менеджер Kraft Heinz створив веганське вершкове морозиво із вівса

До нової категорії OATSIDE увійшов через рік після отримання...

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian...

Вибір редактора
В продовження теми