Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

Компанія Mellifera з Болгарії розробила продукт спортивного харчування на основі меду – органічний медовий енергетичний гель.

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню та енергетичним гелям», — підкреслює Біляна Лоундес-Ніколова, засновник і генеральний директор компанії. 

Спочатку мед-гель створювався для спортсменів, але зараз його споживають різні категорії споживачів, які потребують енергії. 

«Наприклад, ми почали працювати зі студентами, які готуються до іспитів», — каже засновниця.

Вона підкреслює, що енергетичні гелі стають дедалі популярнішими серед спортсменів, але багато з них виготовлені на мальтодекстрині, який пройшов високу обробку. Крім того, щоб отримати правильне співвідношення цукрів, виробники додають фруктозу. 

«Мед — це природне поєднання глюкози та фруктози, — говорить Лаундес-Ніколова. — Це природний вуглевод; він має нижчий глікемічний індекс і може бути гарним продуктом після тренувань на витривалість». 

Основою енергетичного гелю є мед, який становить 90% готового продукту

Усі інгредієнти гелю сертифіковані як органічні. Окрім меду у складі є спіруліна, какао, ліофілізовані та подрібнені фрукти. 

Гелі доступні в семи смаках і не містять штучних ароматизаторів і барвників. 

Також гелі сертифіковані Informed Sport, яка перевіряє «кожну партію на наявність речовин, заборонених у спорті, відповідно до Всесвітнього антидопінгового агентства».

Нагадаємо, раніше сімейне господарство в Україні створило енергетичні медові снеки для ЗСУ.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Водорості зі зміненими генами виробляють продукт, схожий на справжнє м’ясо

Отримані волокнисті нитки будуть використовуватися в рослинному м’ясі або сирі з мінімальною обробкою для забезпечення необхідної текстури.Вчені розповідають, що...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження. Зараз він набуває популярності в США завдяки тому ж молочному...

Виробник «Жигулівського» варитиме пиво на сонячній енергії

Батареї планують встановити на всі дахи, які мають необхідний кут нахилу.«Це буде одна з найбільших установок під власне споживання в Україні», –...

Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах та готелях, а у 2024-му – і у роздрібній торгівлі. Альтернативні...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення...

Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим...

Інноваційні рослинні яйця можна варити та смажити — виглядають як звичайні

Ці продукти можна використовувати для смаження, випічки та приготування...

Веганське в’ялене м’ясо для собак — американський виробник енергетиків створив новий продукт

Clif Bar & Company, американський виробник енергетичних закусок та...

Майже 90% шеф-поварів готові подавати відвідувачам вирощене в лабораторії м’ясо

SuperMeat – виробник культивованої курятини, який поставив на своєму...

Вибір редактора
В продовження теми