Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Іспанський стартап Pepe Mate створив безалкогольний напій, який дає організму тривалу енергію у природний та екологічний спосіб.

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу енергію без припливів і падінь, якими грішать інші енергетичні напої. 

Йерба мате, також відомий як Ilex Paraguariensis, – дерево, що походить з Латинської Америки і може досягати висоти від 12 до 16 метрів.

Ilex paraguariensis, Yerba Matá

Племена гуані першими почали вживати листя цього дерева у вигляді напоїв. Також вони використовували його як предмет поклоніння та валюту.

Під час довгих мандрів джунглями іспанські конкістадори помітили, що гуарані ставали більш витривалими після вживання священного напою.

Пізніше поширенню та комерціалізації мате посприяли єзуїти. Напій навіть почали називати єзуїтським чаєм.

У сучасних умовах Pepe Mate виготовляє напій із трьох натуральних інгредієнтів: мате, лимонного соку та стевії. 

Це як ваша щоденна кава, але покращена, говорять у компанії

Pepe Mate створили троє друзів – Натан, Девід і Луїс. Деякий час один із них – Натан – деякий час жив у Берліні, столиці мате-напоїв. Повернувшись до Іспанії, він ніде не знайшов цього “чарівного зілля”, і вирішив створити власну формулу.

З Pepe Mate організм отримує енергію без злетів і без падінь

Секрет у тому, що мате містить теобромін: алкалоїд, який збільшує час засвоєння кофеїну в організмі.

Напій не містить цукру та має нульову калорійність. Вміст кофеїну – 40 мг на кожну банку. Також у складі – 24 вітаміни та мінерали й 15 амінокислот.

Упаковка з 12 банок напою на сайті компанії коштує 29,9 євро.

Нагадаємо, раніше NERD Focus створив “напій для мислення”, який складається із суміші ноотропів, адаптогенів і кофеїну для забезпечення тривалого відчуття енергії та покращення когнітивних функцій. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки...

Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як м'ясу, так і рослинним продуктам, при цьому має текстуру, яка...

«Активовані» чіпси із пророщеного проса – британці створили корисну закуску із простих інгредієнтів

Activated Chips мають на меті «зробити перекус легким» і потурбуватися про здоров’я широкої верстви населення.Пророщене, зібране, перероблене на чіпси...

Американські школи переходять на веганське меню — учні втомилися від традиційної їжі

Нова програма, яку ввели після успішного запуску безм’ясних понеділків і п’ятниць у 2019 та 2021 роках відповідно, є ініціативою...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних...

Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з...

Американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи

Це перша компанія в США, яка перетворила волокна фрукта...

Стартап, що вирощує молоко в лабораторії, зібрав десятки мільйонів інвестицій з усього світу

Раунд знаменує собою одне з найбільших капіталовкладень у секторі...

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що...

Вибір редактора
В продовження теми