Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Іспанський стартап Pepe Mate створив безалкогольний напій, який дає організму тривалу енергію у природний та екологічний спосіб.

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу енергію без припливів і падінь, якими грішать інші енергетичні напої. 

Йерба мате, також відомий як Ilex Paraguariensis, – дерево, що походить з Латинської Америки і може досягати висоти від 12 до 16 метрів.

Ilex paraguariensis, Yerba Matá

Племена гуані першими почали вживати листя цього дерева у вигляді напоїв. Також вони використовували його як предмет поклоніння та валюту.

Під час довгих мандрів джунглями іспанські конкістадори помітили, що гуарані ставали більш витривалими після вживання священного напою.

Пізніше поширенню та комерціалізації мате посприяли єзуїти. Напій навіть почали називати єзуїтським чаєм.

У сучасних умовах Pepe Mate виготовляє напій із трьох натуральних інгредієнтів: мате, лимонного соку та стевії. 

Це як ваша щоденна кава, але покращена, говорять у компанії

Pepe Mate створили троє друзів – Натан, Девід і Луїс. Деякий час один із них – Натан – деякий час жив у Берліні, столиці мате-напоїв. Повернувшись до Іспанії, він ніде не знайшов цього “чарівного зілля”, і вирішив створити власну формулу.

З Pepe Mate організм отримує енергію без злетів і без падінь

Секрет у тому, що мате містить теобромін: алкалоїд, який збільшує час засвоєння кофеїну в організмі.

Напій не містить цукру та має нульову калорійність. Вміст кофеїну – 40 мг на кожну банку. Також у складі – 24 вітаміни та мінерали й 15 амінокислот.

Упаковка з 12 банок напою на сайті компанії коштує 29,9 євро.

Нагадаємо, раніше NERD Focus створив “напій для мислення”, який складається із суміші ноотропів, адаптогенів і кофеїну для забезпечення тривалого відчуття енергії та покращення когнітивних функцій. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробництво цього горіха росте в геометричній прогресії. Ринок чекають нові суперпродукти

Згідно галузевого прогнозу, попит на горіхи макадамії зросте з $1,45 млрд у 2023 році до $2,43 млрд у 2028...

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу промислового виробництва поблизу пілотного заводу у Маастрихті, а дві країни...

М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються.Разом з Protix м’ясний гігант побудує в США...

Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і спершу буде запущена в Чилі, Аргентині та Бразилії, а згодом...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

New Food Summit 2024: ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі

Тренди та зміни на ринку агріфуду Найбільше на галузь наразі...

Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

Дослідники з Університету Тюбінгена в Німеччині розробили процес, у...

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала...

Сироварня на вогні Formaggio olive робить винний сулугуні та сирні кейк-попси

Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси Винний сулугуні...

Французький стартап створив надпоживне веганське молоко з водоростей

Очолюваний жінками стартап мав на меті запропонувати споживачам альтернативний...

Вибір редактора
В продовження теми