Морепродукти із гороху та водоростей підкорюють найбільший ринок Європи

Шведський виробник веганських морепродуктів компанія Rewe West запустила чотири позиції на найбільшому в Європі ринку рослинної продукції.

Hooked Foods виклала веганську рибу на полицях відразу 400 роздрібних магазинів Німеччини

Це — рослинний тунець, лосось, а також дві рибні пасти.

Також компанія обговорює можливість додати до асортименту магазинів сушені рибні флейки (чипси) у лютому наступного року.

Вихід на ринок Німеччини відбувся через рік після того, як стартап отримав $1,3 млн інвестицій, в тому числі завдяки краудфандингу. 

Підкорити такий великий ринок — це справді подвиг, враховуючи, що Німеччина є європейським лідером у роздрібних продажах веганської їжі. За даними Європейського інституту доброї їжі GFI, обсяги закупівель у цій категорії у 2020–2022 роках зросли на 11% і досягли 1,9 млрд євро. Саме тому Hooked Foods і вибрав цей ринок для європейської експансії. 

«Наш успіх у скандинавських країнах продемонстрував зростаючий попит на інноваційні, стійкі альтернативи, і ми раді представити наш культовий шведський бренд німецьким споживачам», — сказав Том Йоханссон,  співзасновник і генеральний директор стартапу.

Веганський тунець Hooked Foods поєднує подвійну білкову основу з гороху та водоростей з гороховою клітковиною, соняшниковою олією, ароматизаторами та природними барвниками.

Лосось — це суміш соєвого, горохового та пшеничного білка з гороховою клітковиною, рослинними оліями, водоростевою олією, ароматизаторами та природними барвниками. Також лосось збагачений вітамінами і мінералами.

Тунець містить 17,1 г білка на 100 г (порівняно з 26 г для звичайного синього тунця), лосось – 17 г білка (порівняно з 20 г у традиційного лосося). Але будучи у рослинній категорії, морепродукти Hooked містять понад 3 г харчових волокон на кожні 100 г, чого не вистачає їхнім морським аналогам.

Нагадаємо, рослинні морепродукти будуть одним із топових трендів у 2024 році.

Джерела: Hooked Foods, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит на веганську їжу в країні. Згідно досліджень аналітиків, продажі альтернативного...

“We’ve started transforming from artisans to a foodtech company.” Dmytro Borysov – on trends in the restaurant business.

The coronavirus crisis has disrupted the restaurant business. New services, formats, and technological solutions allowed them to survive when...

Не “Наполеон”. Штучний інтелект Google створив рецепт торта, якого ще ніколи не було

В результаті вийшов «Cakie» — гібрид торта та печива. Рецепт з’явився після того, як до компанії звернувся Mars Inc, бренд...

Львів’яни створюють «витриманий» хліб, який вистоюють у формах із лози

Пекарня працює з 2018 року. За цей час їй вдалося суттєво розширити асортимент, і зараз «Млин» пропонує хліб, хлібобулочні...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Луддити на марші: влада Нідерландів штучно стримує попит на рослинне молоко

Wakker Dier провела аналіз розвитку середніх цін на літр...

Mеню доповненої реальності (AR) змінюють зовнішній вигляд їжі, можуть та створити незабутні враження

2024 рік став роком новаторства, культурного злиття та підвищення...

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в...

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових...

Вибір редактора
В продовження теми