Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Мікроводорості стануть їжею майбутнього — інвестори несуть гроші

    Берлінський біотехнологічний стартап Quazy Foods залучив 800 тис. євро попереднього фінансування для вирощування мікроводоростей і розробки функціональних інгредієнтів для рослинної їжі.

    Окрім цього нещодавно залученого капіталу, Quazy Foods офіційно співфінансується Європейським Союзом.

    Завдяки новим коштам стартап розширить виробництво до пілотної стадії та розробить перші зразки свого інгредієнта з мікроводоростей. Крім того, Quazy Foods найме ключових стратегічних працівників для наступного етапу розвитку. 

    «Мікроводорості поєднують виняткові поживні профілі з видатними функціональними властивостями, тож ми бачимо їх як потужну відновлювану сировину майбутнього», – ділиться Береніке Циммер, співзасновник Quazy Foods.

    Циммер і Арвід Зеберг-Ельверфельдт заснували Quazy Foods наприкінці 2021 року для розробки екологічно чистих альтернатив тваринним і синтетичним інгредієнтам.

    Береніке Циммер і Арвід Зеберг-Ельверфельдт, засновники стартапу

    Quazy Foods уже вдалося створити високоякісні протеїни та функціональні компоненти, використовуючи ферментацію біомаси та запатентовані штами мікроводоростей. 

    Мікроводорості ростуть швидше, ніж рослини, а точна ферментація є більш сталим способом виробництва їжі

    Інгредієнти Quazy Foods можна буде використовувати для створення рослинної їжі та функціональних безалкогольних напоїв.

    Нагадаємо, раніше морозиво із мікроводоростей хлорели обійшло за користю молочні десерти, а французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування.

    Джерела: Quazy Foods, EU-startups

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Компанія, в яку вклався Білл Гейтс, спільно з китайським гігантом фаст-фуду виводить страви з рослинною яловичиною

    Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.Дві нові страви Beyond Meat...

    Carlsberg випускає лімітоване пиво «Львівське Фанатське» з розкладом матчів ЕВРО на етикетці

    «Львівське Фанатське» — це світле пиво, що має чистий освіжний солодовий смак, який у поєднанні із приємною хмелевою гіркотою...

    Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

    Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

    Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

    Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з міцелію (корені грибів), та деяких сільськогосподарських відходів, що інакше пішли...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Лабораторне м’ясо в промислових масштабах згодом стане доступним для всіх — стартап

    Це може бути конкурентоспроможною ціною в порівнянні з цілими...

    Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

    Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж...

    Вибір редактора
    В продовження теми