Мікроводорості стануть їжею майбутнього — інвестори несуть гроші

Берлінський біотехнологічний стартап Quazy Foods залучив 800 тис. євро попереднього фінансування для вирощування мікроводоростей і розробки функціональних інгредієнтів для рослинної їжі.

Окрім цього нещодавно залученого капіталу, Quazy Foods офіційно співфінансується Європейським Союзом.

Завдяки новим коштам стартап розширить виробництво до пілотної стадії та розробить перші зразки свого інгредієнта з мікроводоростей. Крім того, Quazy Foods найме ключових стратегічних працівників для наступного етапу розвитку. 

«Мікроводорості поєднують виняткові поживні профілі з видатними функціональними властивостями, тож ми бачимо їх як потужну відновлювану сировину майбутнього», – ділиться Береніке Циммер, співзасновник Quazy Foods.

Циммер і Арвід Зеберг-Ельверфельдт заснували Quazy Foods наприкінці 2021 року для розробки екологічно чистих альтернатив тваринним і синтетичним інгредієнтам.

Береніке Циммер і Арвід Зеберг-Ельверфельдт, засновники стартапу

Quazy Foods уже вдалося створити високоякісні протеїни та функціональні компоненти, використовуючи ферментацію біомаси та запатентовані штами мікроводоростей. 

Мікроводорості ростуть швидше, ніж рослини, а точна ферментація є більш сталим способом виробництва їжі

Інгредієнти Quazy Foods можна буде використовувати для створення рослинної їжі та функціональних безалкогольних напоїв.

Нагадаємо, раніше морозиво із мікроводоростей хлорели обійшло за користю молочні десерти, а французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування.

Джерела: Quazy Foods, EU-startups

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Клімат-контроль: кожна коробка крекерів видаляє парникові гази з повітря

Крекери виготовляються із вівса з чотирма різними смаками У компанії стверджують, що саме завдяки їхній технології виготовлення та співпраці з...

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул з кавою використовуються рослинні капсули з насінням Smart Soil. Вони...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Стартап створив перший ростер, який обсмажує каву радіохвилями

Кошти підуть на комерціалізацію розробки на ринку Північної Америки. CoffeeTech відкриває нову еру в кавовій індустрії з оборотом в $300...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Розробили протеїнові батончики з курятини: в асортименті перець та гарячий мед

Трендові курячі снеки стануть частиною флагманської лінійки бренду Tender...

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів,...

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові...

За прилавок магазину з морозивом поставили ввічливих роботів-кондитерів

Технічно Brown Bana — це скоріше ко-ботична установка, оскільки...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так...

Вибір редактора
В продовження теми